Hvad de forskellige dele af hjernen gør?

Hvad de forskellige dele af hjernen gør?

Hjernen og rygmarven udgør centralnervesystemet, som modtager signaler fra det perifere nervesystem (nerverne i kroppen), fortolker dem og sender instruktioner til motoraktivitet - alt på mindre end et sekund. Hver del af hjernen har en specifik funktion, hvoraf nogle stadig er ukendte for forskere.

cerebrum

Hjernen er den rynkede øvre halvdel af hjernen, hvad man normalt tænker på, når folk tænker "hjerne". De dybe rynker, kaldet sulci, øger overfladen, så flere oplysninger kan behandles. Hjernen er opdelt i to halvkugler, og hver halvkugle har fire lobber: frontal, parietal, temporal og occipital.

Cerebrumbobber

Frontal lobe, bag panden, styrer tænkning, planlægning, dom og bevægelse. Parietalbenen på toppen af ​​hovedet fortolker sensoriske oplysninger fra nerverne med hensyn til smag, lugt og berøring. Den occipitale lobe i bagsiden af ​​hovedet behandler visuel information. Den tidlige lobe, på siderne nær templerne, behandler sensoriske informationer fra smag, lugt og lyd, og mange minder er også lagret der.

cerebellum

Hjernehinden er placeret i ryggen af ​​hovedet under occipitalloben. Det kombinerer sensoriske oplysninger for at hjælpe med at koordinere bevægelsen - det er også den del af hjernen, der hjælper dig med at passere en frivillighedstest fra retshåndhævelse ved at sætte dig i stand til at røre din næse med dine lukkede øjne og gå en lige linje hæl til tå.

Hjernestamme

Hjernestammen indbefatter midbrain, pons og medulla oblongata. Hjernestammen er meget vigtig for livet, regulerer puls, blodtryk, kropstemperatur og sove. Enhver nervepuls, der rejser til hjernen fra rygmarven, skal også først passere gennem hjernestammen.

diencephalon

Lige over hjernestammen er diencephalonen, som består af thalamus og hypothalamus. Thalamus er gatekeeper for meddelelser sendt til og fra cerebrum og rygmarv. Hypothalamus styrer kropstemperaturen og vigtige indtrængen som tørst, sult og træthed.

Del:
Kommentarer