Hvad betyder svarte pletter i vision?

Hvad betyder svarte pletter i vision?

At se lejlighedsvise sorte pletter er helt normalt. Mange mennesker oplever dem i hele deres liv. Nogle gange er det dog et tegn på en potentielt farlig tilstand. Når du ser en flurry af sorte pletter, kan det betyde, at din retina er ved at løsne fra bagsiden af ​​dit øje. Hvis du ser mange sorte pletter, skal du straks søge lægehjælp.

Identifikation

De sorte pletter du ser kaldes floaters. Ifølge National Eye Institute kan floaters se ud som pletter, tråde eller skæve linjer. Pletterne bevæger sig langsomt, hvis du holder op med at flytte dine øjne. Hvis du forsøger at fokusere på dem, bevæger de sig hurtigt ud af vejen. Du kan se dem lettere, hvis du ser på noget, der er alt hvidt eller himlen.

Retinal Detachment

En retinal løsrivelse er, når en del af nethinden løsner fra bagsiden af ​​øjet. Med nogen grad af frigørelse vil du pludselig se mange sorte pletter sammen med lyssignaler. Dette betragtes som et øjenværn - det kan føre til blindhed, hvis den ikke behandles, eller din perifere vision kan være nedsat for livet. Du skal behandle det inden for to eller tre dage.

Ă…rsager

Floaters, eller sorte pletter, er simpelthen et tegn på aldring. De små pletter er skygger støbt af glasagtige tråde, den gelignende fyldning, der holder øjet rundt. Glasværnet krymper med tiden, bliver streng i processen. Disse strenge begynder at kaste skygger, som du ser som sorte pletter. I første omgang kan disse pletter være meget tydelige, men de har tendens til at slå sig ned under din synsfelt. De fleste mennesker lærer at ignorere dem.

Selvom det for de fleste er det en naturlig forekomst, for andre kan det signalere infektion, blødning, betændelse, øjenskade eller retinaltårer. Hvis du pludselig begynder at se mange floaters, skal dine øjne tjekkes af din læge.

Behandling

Hvis de sorte pletter du ser er så tætte, påvirker de din vision, kan der udføres en vitrektomi, som vil fjerne glaspladen og erstatte den med en saltopløsning. Denne operation er ikke uden risiko - det kan føre til komplikationer som retinal løsrivelse og grå stær. Det er kun tydeligt, hvis de sorte pletter faktisk forhindrer dig i at se klart. Hvis floaters er simpelthen et resultat af aldring, så er ingen behandling nødvendig eller anbefales.

Omsorg

Ifølge American Diabetes Association, for at reducere dine chancer for øjenproblemer, har dine blodsukkerindhold kontrolleret, hold dit blodtryk inden for rækkevidde, hold op med at ryge og få en årlig dilateret øjenprøve. Hvis du begynder at se mange pletter og muligvis blinker af lys, så kontakt en læge så hurtigt som muligt.

Del:
Kommentarer