Hvad betyder slim i afføringen?

Hvad betyder slim i afføringen?

Det er ikke usædvanligt at se små mængder slim i din fæces, men der er tidspunkter, hvor det kan være en indikation af de underliggende problemer i dit fordøjelsessystem. Der er mange forskellige årsager til synligt slim i din fæces.

Fungere

Din fordøjelseskanalen er foret med membraner, der udskiller slim. Formålet med slimhinden er at smøre tarmene, så fødevarer hurtigt går gennem dem og for at beskytte formen af ​​maven og tarmene fra fordøjelsessyren.

Identifikation

Slim er en geléagtig sekretion, der kan være hvid, klar, gul eller grøn. Det kan belægge hele afføringen eller vises i striber på afføringen. Det kan også være stribet med blod.

Overvejelser

Ifølge Mayo Clinic er det normalt, at der er små mængder slim i afføringen. Det er heller ikke usædvanligt, at der er en stigning i slim, hvis du har diarré eller er forstoppet.

Bekymringer

Hvis du bemærker en øget mængde slim i din skammel i mere end et par uger, anbefaler Mayo Clinic at du konsulterer din læge. Du bør også konsultere din læge, hvis den øgede slim ledsages af blod i afføringen, ændringer i tarmvaner eller usædvanlig smerte.

Mulige ĂĄrsager

Betingelserne, der kan forårsage en forøgelse af slim i afføringen, omfatter hæmorider, irritabel tarmsyndrom (IBS), Crohns sygdom, ulcerøs colitis, bakterieinfektion og tarmblokering.

Behandling

Den behandling, som din læge anbefaler, afhænger af hans diagnose af den underliggende tilstand. Det kan indeholde antibiotika, hvis han finder en bakteriel infektion, samt medicin, livsstil eller diætændringer, hvis han diagnosticerer en underliggende tarmbetændelse som problemet. Læger, der er bekendt med alternativ medicin, kan også anbefale probiotika, kosttilskud og andre naturlige behandlinger for tilstande som ulcerøs colitis eller Crohns sygdom.

Del:
Kommentarer