Hvad betyder en høj TSH-niveau?

Hvad betyder en høj TSH-niveau?

Thyroid-stimulerende hormon eller TSH frigives af hypofysen og aktiverer skjoldbruskkirtlen, som igen frigiver to andre hormoner, T3 og T4. Hvis skjoldbruskkirtlen frigiver mindre T3 og T4 end normalt, vil hypofysen øge produktionen af ​​TSH.

TSH-testen

TSH refererer ikke kun til hormonet, men også til testen, der bruges til at måle niveauer. Resultater af den enkle og rutinemæssige blodprøve til måling af TSH-niveauer bør ankomme om en dag eller to efter at have trukket blod.

Det normale interval

Normale intervaller af TSH varierer afhængigt af om patienten allerede behandles for en skjoldbruskkirtlen tilstand. Ifølge de nationale sundhedsinstitutter er det normale interval for dem, der ikke behandles for skjoldbruskkirtlen, mellem 0,4 og 4,0 mlU / L, mens intervallet ligger mellem 0,5 og 3,0 mlU / L for dem, der allerede behandles for en skjoldbruskkirtlen.

Høj TSH

Hvis TSH niveauer måler over det normale interval, kan en læge diagnosticere tilstanden som hypothyroidisme. Hypothyroidism kan skyldes betændelse eller infektion i skjoldbruskkirtlen eller kan være resultatet af en beskadiget skjoldbruskkirtel eller hypofyse.

Symptomer på hypothyroidisme

Mens symptomerne og sværhedsgraden af ​​symptomer på høj TSH kan variere fra person til person, er de mest almindelige symptomer træthed, humørsvingninger, intolerance over for kolde temperaturer, bleg og tør hud, muskelsmerter og depression.

Behandling af hypothyroidisme

Den mest almindelige behandling for høje TSH-niveauer er gennem syntetisk TSH administreret dagligt i pilleform. I tilfælde hvor hypothyroidisme skyldes en tumor på hypofysen, kan behandling omfatte kirurgi og fjernelse af væksten.

Del:
Kommentarer