Hvad betyder en høj grad af thyreoideacoxidase?

Hvad betyder en høj grad af thyreoideacoxidase?

Thyroid peroxidase hjælper med overordnet skjoldbruskkirtelfunktion. Men som med den overordnede hormonproduktion i kirtlen kan thyroidperoxidase udgøre helbredsmæssige problemer, hvis dets produktionsniveauer bliver ude af kontrol. Højere niveauer af skjoldbruskkirtlenperoxidase er almindelige hos dem med Graves 'sygdom og Hashimotos sygdom.

Fakta

Skjoldbruskkirtlen er et organ i halsen, der er formen af ​​en sommerfugl og omkring en kvarts størrelse. Hormoner frigives af skjoldbruskkirtlen, der hjælper til at visse fysiske funktioner - som blodtryk, stofskifte og hjertefunktioner - fungerer korrekt. Thyroid peroxidase (TPO) er et antistof, der kan hjælpe eller forstyrre produktionen af ​​hormoner afhængigt af deres arbejdsniveau.

Fungere

Thyroid peroxidase er en type enzym produceret i skjoldbruskkirtlen. Dette enzym spiller en afgørende rolle for at hjælpe skjoldbruskkirtlen producere hormoner, især triiodothyronin (T3) og thyroxin (T4) hormoner. Hvis TPO-niveauerne er for høje, kan det tyde på, at der findes et autoimmunt problem, hvilket forstyrrer produktionen af ​​T3 og T4 hormoner.

Tests

En TPO-test måler mængden af ​​antistoffer, der findes i skjoldbruskkirtlen. Sådanne tests indgives med henblik på at detektere skjoldbruskkirteldysfunktion eller som en opfølgende test for T3, T4 og thyroidstimulerende hormon (TSH) test. En endokrinolog kan anbefale en TPO-test for patienter, der udviser symptomer på hypothyroidisme, eller før en patient begynder at tage medicin, der kan føre til hypothyroidisme.

Resultater

En TPO-test vil læse som positiv, hvis der findes en thyroiditisk tilstand. Hos patienter, der har hypothyroidisme, er dette tegn på Hashimotos sygdom. Hos hypertyreoidpatienter er dette tegn på den autoimmune tilstand af Graves 'sygdom. Moderate skjoldbruskkirtelperoxidase niveauer kan indikere, at en patient har skjoldbruskkirtlen, anæmi, reumatoid arthritis eller type 1 diabetes. Et højt niveau af skjoldbruskkirtlen peroxidase betyder, at en patient har Graves 'sygdom eller Hashimotos sygdom.

Advarsel

Ubehandlet skjoldbruskkirtlen peroxidase kan føre til reproduktive problemer hos kvinder. Sådanne vanskeligheder omfatter infertilitet, abort, for tidlig levering og præeklampsiæmi. Når Graves 'sygdom og Hashimotos sygdom efterlades ubehandlet, kan det kræve kirurgisk fjernelse af skjoldbruskkirtlen.

Del:
Kommentarer