Hvad betyder det, nĂĄr dine fingre er numre og tingly?

Hvad betyder det, nĂĄr dine fingre er numre og tingly?

Nummen i fingrene ledsaget af en prikkende eller "pin og nåle" følelse er et symptom på en tilstand, der påvirker enten nerverne eller blodkarrene. Læger refererer ofte til dette som fingerparæstesier, og det kan være symptom på et vilkårligt antal tilstande, herunder diabetes, slagtilfælde, anfald, karpaltunnelsyndrom og Raynauds fænomen.

Isoleret Numbness

Hvis følelsesløshed og prikkende fingre er en isoleret oplevelse efter en skade som en brudt finger, ulykke eller frostskader, kan nerverne og blodkarene blive beskadiget. Dette bør behandles af en læge, og symptomet kan ikke forekomme igen.

Tilbagevendende Numbness

Hvis følelsesløshed og prikkende fingre er et vedvarende problem, kan den underliggende årsag være alt fra karpaltunnelsyndrom til mere alvorlige helbredsproblemer såsom slagtilfælde eller multipel sklerose, som alle har brug for lægehjælp.

Raynauds Fænomen

Raynauds fænomen får fingre eller tæer til at blive hvide og føle følelsesløse og tingly, når de udsættes for kolde temperaturer eller følelsesmæssig stress. Den nøjagtige årsag er ukendt, men kan være et resultat af konstant brug af vibrerende maskiner eller blodforstyrrelser, såsom rheumatoid arthritis.

Alvorlige ĂĄrsager

Alvorlige sundhedsmæssige forhold kan have dette symptom, herunder diabetes, multipel sklerose, anfald eller slagtilfælde. Disse årsager kan være livstruende, så lægehjælp er berettiget.

Andre ĂĄrsager

Nummen og prikken i fingrene kan også være et resultat af unormale niveauer af kemikalier i kroppen som kalium eller natrium. Visse medikamenter kan forårsage følelsesløshed og prikkende. En mangel på B12 i systemet kunne også være årsagen.

Hvad skal man gøre?

Nummenhed og prikken, bortset fra indlysende årsager som din hånd, som simpelthen falder i søvn, bør kontrolleres af en læge. Men hvis du oplever svaghed, mister du bevidsthed, sløret tale, vanskeligheder med at gå eller har følelsesløshed efter et hoved-, ryg- eller nakkebeskadigelse, skal du gå videre til en nødanstalt.

Del:
Kommentarer