Hvad betyder blod i din fæces?

Hvad betyder blod i din fæces?

Det kan være en skræmmende ting at se på toiletpapiret eller i skålen og se blod på eller i dine fæces. Heldigvis er de fleste årsager til blod i afføringen ikke alvorlige og kan let afhjælpes. Nogle tilfælde af blod i afføringen kan være årsag til alarmering, men det er derfor vigtigt at konsultere din sundhedspleje, hvis det sker for dig.

Betydningen af ​​blod i afføringen

Blod i afføringen skyldes typisk hæmorider eller analfeber, hvilket er en tåre i foringen af ​​anus. Begge disse årsager er let afhjælpes og er ikke alvorlige. Blod i afføringen kan også indikere tyktarmspolypper, tyktarmskræft, colitis og diverticulitis, og det er alle sygdomme, der kræver lægehjælp.

Identificerende egenskaber ved blodig afføring

Hvis blødningen kommer fra højere op i GI-kanalen, vil blodet sandsynligvis være sort eller tarry i naturen. Blødning i maven er typisk sort i afføringen, da mavesyre sænker afføring sort. Hvis blodet er mørkt rødt eller indbefatter blodpropper (blodpropaggregat), er det sandsynligvis ikke et hæmorid eller en anal fissur og mere sandsynligt fra højere op i fordøjelseskanalen.

Test og procedurer

Din læge vil sandsynligvis udføre en helhedsvurdering og fysisk i begyndelsen af ​​din aftale for at diskutere dine blodige afføring. Din læge vil udføre en rektal eksamen, hvorefter han vil kigge efter hæmorider og analfeber. Hvis der ikke findes noget i en rektal eksamen, kan din læge udføre en anoskopi, sigmoidoskopi eller en koloskopi afhængigt af din situation.

Årsager til blodig afføring

Okkulær blødning kan ikke ses med det blotte øje. Det kan komme fra mange kilder, men skal bestemmes ved mikroskopisk laboratorietest. Disse patienter kan ofte have anæmi, ligesom en patient, der har anerkendt blødning, og som lader det gå uden at søge medicinsk hjælp. Der er mange grunde til tab af blod, som viser sig på eller i afføringen, når tarmene bevæges. Traume kan skyldes forstoppelse eller konstant diarré; et eksternt slag, der forårsager tårer i tyktarmen kan føre til blødning. Mere alvorlige årsager til blødning er tyktarmskræft, kronisk ulcerativ colitis og Crohns sygdom, divertikulitis, septisk sår, mavekræft og polypper - som, hvis de ikke behandles, kan forårsage kræft. Der kan være tårer i spiserøret, esophageal varices eller dilated blodkar, der hovedsageligt er forbundet med cirrose, der forårsager blødning. Tarm iskæmi er en mangel på blodgennemstrømning i tarmene, der også er en årsag til blod i afføringen. Dette er alle alvorlige medicinske problemer, der skal behandles af en læge.

Behandling

Behandling af blodige afføring afhænger stort set af årsagen. Mange enkle behandlinger vil nemt håndtere hæmorider og analfeber, mens kolonpolypper, tyktarmskræft, divertikulitis og colitis vil have brug for mere omfattende medicinsk behandling. Søg lægehjælp fra din læge, hvis du ser eller mistænker blod i din skammel. Selv om årsagen ikke er sandsynlig for at være alvorlig - kun en fuld fysisk og undersøgelse fra din sundhedsudbyder vil kunne fortælle dig sikkert.

Del:
Kommentarer