Hvad betragtes som en mid-handicap for en golfspiller?

Hvad betragtes som en mid-handicap for en golfspiller?

Du har måske hørt den gamle vittighed om golfspilleren, der har spurgt sit handicap og svar: "Jeg er gammel" eller "Jeg skiver for ofte." I virkeligheden hjælper golf handicap spillere med alle niveauer med konkurrencedygtige runder eller turneringer på en retfærdig lige konkurrencevilkår. Ikke desto mindre vil du måske vide, hvordan dit handicap sammenligner med de fleste andre golfspillere. Mænds handicap går så højt som 36,4, mens kvinder er øverst ud på 40,4, men det typiske handicap er ikke i den nøjagtige midten af ​​begge områder.

Handicapsystemet

Antallet, der almindeligvis betegnes dit golf handicap, er teknisk set dit handicapindeks. Indekset bestemmes af en formel og er typisk baseret på de bedste 10 scoringer blandt de foregående 20 runder, du har spillet. Handicapformlen tager højde for den relative vanskelighed ved de kurser, du spiller på. Før du begynder en runde, bruger du kursets handicapdiagram til at bestemme det specifikke handicap, du har ret til på kurset.

Kvindernes handicap

Ifølge United States Golf Association (USGA) statistikker har den medianske kvinders golfspiller et handicapindeks på ca. 25,9. USGA undersøgelsen bemærker, at 45,6 procent af kvinderne har handicap indeks på 24,9 eller mindre; 50 procent af kvindelige golfspillere har handicap på 26 eller mere, mens de andre 4,4 procent ligger mellem 25 og 25,9. For at sige det en anden måde har 25,5 procent af kvinder handicap mellem 23 og 29; 36,9 procent har lavere handicap end denne mellemgruppe, mens 37,6 procent har højere handicap. Så 23-til-29-serien kan betragtes som mid-handicappers.

Mænds handicap

Median punktet blandt mænds handicap indeks ligger et sted mellem 13 og 13,9. Ifølge USGA har 48,1 procent af mændene handicap under 13, mens 46,2 procent har handicap på 14 eller derover. Den midterste 25 procent ligger fra ca. 8 til 15,5. USGA-tallene, der er opdelt i one-handicap-stigninger, viser, at 36,7 procent af mændene har handicap på 10,9 eller derunder, mens 35,6 procent har handicap på 16 eller mere, hvilket giver 27,7 procent fra 11 til 15,9.

At sætte din handicap i brug

Du kan bruge dit handicap i en rigtig begivenhed på forskellige måder. I en turnering kan du muligvis modtage et antal streger, når runden er færdig. En 18-handicap-spiller vil for eksempel modtage et slag for hver af de 18 huller. En mid-handicap-mand vil derfor modtage omkring 11 til 16 slag pr. Runde, mens en mid-handicap-kvinde modtager ca. 23 til 29. I kampspil skal du sammenligne handicap med din modstander og trække den lavere fra det højere nummer. Forskellen er lig med antallet af slag, der gives til spilleren med det højere handicap. Hvis du modtager fem handicapstreger, trækker du for eksempel et slag fra din score på hvert af kursets fem sværeste huller, baseret på hvert huls handicapnummer.

Del:
Kommentarer