Hvad betragtes som en lys periode?

Hvad betragtes som en lys periode?

En lys periode er en menstruationscyklus, der er kortere og / eller lettere end en kvindes regelmæssige periode. Kvinder bør gøre sig bekendt med deres menstruationscyklus, hvor mange puder eller tamponer de bruger, og hvor længe deres perioder varer til hurtigt at registrere eventuelle ændringer i deres perioder. Ændringer i en kvindes normale periode kan indikere et helbredsproblem, og kvinder bør konsultere deres læge, hvis deres perioder er unormale.

En normal menstruationscyklus

En normal menstruationscyklus, og mængden af ​​blodtab en kvinde oplever, kan variere meget blandt de enkelte kvinder. Normale menstruationsperioder varer mellem to og otte dage med en gennemsnitlig tidsperiode på fire til seks dage for de fleste kvinder. Mængden af ​​flow en kvinde erfaringer kan afhænge af kost, genetik og hvis hun tager p-piller.

En lysperiode

En lys periode er ikke en normal menstruationscyklus. En lys periode opstår, når en kvinde har en periode, der er kortere end hendes normale periode, eller hvis hendes periode ikke udviser så meget blodgennemstrømning som sin normale periode; i nogle tilfælde kan en kvinde opleve en lys periode, der både er kortere og med mindre blodgennemstrømning. En lys periode kan også forekomme med mindre kramper og PMS end kvinder normalt exeperience med deres periode.

Lysperiode Eksempler

På grund af forskellene i kvindernes menstruationscykler er der ingen definition af, hvad en lys periode er. Det, der er vigtigt at huske, er, at der opstår en lys periode, når der sker en ændring i den normale menstruationscyklus (se eksemplerne nedenfor).

Eksempel 1: En kvinde har normalt en periode, der varer 6 dage, og hun bruger normalt 20 menstruationspadser, og sĂĄ har hun en periode, der varer 4 dage og bruger kun 10 menstruationspadser. dette ville blive betragtet som en lys periode for hende.

Eksempel 2: En kvinde, der normalt har en periode, der varer 3 dage og bruger 10 menstruationspads i løbet af sin periode, oplever ikke en lys periode; for hende er det en normal periodecyklus. Men hvis hun da havde en periode, der varede 3 dage, og hun kun brugte 5 puder end dette ville være for henne en lys periode.

Forskellen mellem en lysperiode og spotting

tSpotting er ikke det samme som en lys periode. Spotting lyser igen / igen vaginal blødning, der kan forekomme imellem en kvindes menstruation eller som kan erstatte sin normale periode. En lysperiode er lettere end normalt, men har stadig en karakteristisk, konstant strøm af blod.

Hvornår skal du tale med din læge

Lys perioder, usædvanlige perioder eller spotting alle berettiger høring af en gynækolog. Unormale perioder kan indikere graviditet, hormonforstyrrelse eller kan være et symptom på polycystisk ovariesyndrom; lyse perioder kan også være en indikation af forestående overgangsalderen.

Kvinder bør være særligt bekymrede, hvis der opstår en lysperiode, når en periode ikke forfalder, hvis de oplever usædvanlig smerte med deres periode, eller hvis de oplever lette perioder efterfulgt af savnede periodecykler.

Del:
Kommentarer