Hvad behandler neurologer?

Hvad behandler neurologer?

Neurologi er en specialiseret medicinsk praksis, der koncentrerer sig om hjernen, centralnervesystemet og beslægtede lidelser. Neurologer diagnosticerer, behandler og styrer lidelser og skader relateret til hjernen og centralnervesystemet.

Neurologer behandler mere end hjernen

De fleste mennesker tænker på neurologer som "hjernedoktorer", men det er kun delvis sandt. En neurolog behandler ikke kun hjernen, men også centralnervesystemet og tilhørende lidelser og skader.

Neurologer behandler fælles problemer

Neurologer behandler visse fysiske problemer, der kan spores tilbage til neurologiske lidelser. Symptomer på almindelige problemer omfatter anfald, hovedpine, søvnforstyrrelser, tremor, smerte og endda visse former for depression.

Neurologer behandler visse skader

Når en person sårer sin hjerne (nogle hjernerystelser) eller rygmarv, bliver en neurolog indkaldt til at behandle eller rådføre sig med læger for at bestemme det bedste behandlingsforløb.

Neurologer behandler neurologiske sygdomme

Neurologer behandler også lidelser såsom slagtilfælde, epilepsi, Alzheimers, multipel sklerose, Parkinsons sygdom og amyotrofisk lateralsklerose (ALS eller Lou Gehrigs sygdom).

Neurologer giver konsultation

Mange tilstande i kroppen kan i det mindste i nogen grad spores til hjernen, så læger eller andre specialister kan bede en neurolog at konsultere om forhold som ADHD, synkope, kroniske smerter og mentale eller følelsesmæssige lidelser.

Del:
Kommentarer