Hvad anses lavt skjoldbruskkirtleniveau?

Hvad anses lavt skjoldbruskkirtleniveau?

Skjoldbruskkirtlen er kirtlen i din krop, der regulerer dit stofskifte. Det producerer to vigtige hormoner: T3 og T4. At finde ud af om du producerer den rigtige mængde af skjoldbruskkirtelhormoner kræver, at flere tests udføres og analyseres i koncert. Kritisk at afgøre, om dine skjoldbruskkirtelhormoner er normale testes for T4 eller T3 hormonet sammen med at blive testet for TSH (thyroid stimulerende hormon). Test for skjoldbruskkirtleniveauer hjælper en læge med at afgøre, om en patient har en over- eller underaktiv skjoldbruskkirtlen, skjoldbruskkirtlen eller et hypofyse problem.

T4 læsning

Du kan testes for niveauet af T4 hormon i dit blod. Du må testes ved hjælp af en Total T4-test eller en gratis T4-test. Ved anvendelse af en Total T4-test anses et tal mellem 4,5 og 12,5 som normalt. Hvis dine testresultater er under 4,5, kan det tyde på en underaktiv skjoldbruskkirtlen. Hvis tallene er over 12,5, kan det angive en overaktiv skjoldbruskkirtlen. Ved hjælp af Free T4-testen er det normale interval på 0,7-2,0. Hvis dine testresultater er under.7, så kan du have en underaktiv skjoldbruskkirtlen. Hvis dine testresultater er over 2,0, kan du have en overaktiv skjoldbruskkirtlen. Denne test bør kombineres med TSH og T3 testene for at få et klart billede af tilstanden.

T3 læsning

Du kan testes ved hjælp af en Total T3 eller Free T3 test. Ved hjælp af Total T3 testen er det normale område 60 til 181. Hvis dine testresultater er under 60, kan det indikere en underaktiv skjoldbruskkirtlen. Hvis dine resultater er over 186, kan det indikere en overaktiv skjoldbruskkirtlen. Free T3 testen bruger tal mellem 230 og 420. Hvis dine testresultater er under 230, kan det indikere en underaktiv skjoldbruskkirtlen. Hvis resultaterne er over 420, kan det indikere en overaktiv skjoldbruskkirtlen. Denne test bør kombineres med TSH og T4 testene for at få et klart billede af tilstanden.

TSH Reading

En TSH-test (kort for skjoldbruskkirtelstimulerende hormon) måler mængden af ​​TSH produceret af hypofysen. Det normale interval for TSH er mellem.5 og 5.0. Men kliniske tests udført i begyndelsen af ​​2000'erne viste, at nogle mennesker med aflæsninger på 5,0 niveau faktisk havde underaktive thyroider. På grund af dette bruger læger en skala fra.3 til 3.0, når de bestemmer det normale interval. Det er vigtigt at bemærke, at TSH-testen som ovenfor ikke er tilstrækkelig til at betragtes som alene og bør kombineres med test for T4 og / eller T3 niveauer.

Gør mening om testresultater

Fordi produktion af T4, T3 eller TSH alene ikke er tilstrækkelig til at bestemme et specifikt skjoldbruskkirtel problem, er det kritisk, at disse tests kombineres. Hypofysen producerer TSH og kan registrere sig på høje niveauer, hvis der ikke produceres nogen eller ikke nok T4. Omvendt kan det registrere sig på lave niveauer, hvis der produceres for meget T4. Derfor skal disse resultater overvejes samlet. Derudover kan niveauet af TSH i blodsystemet være en indikation af et hypofyse problem snarere end et skjoldbruskkirtlen problem.

Hypothyroidisme

Hvis du er diagnosticeret med en underaktiv skjoldbruskkirtel eller hypothyroidisme, producerer skjoldbruskkirtlen ikke nok T3- og / eller T4-hormon, og du bliver efterladt at føle sig træt, vil sandsynligvis blive vild og kan føle sig umotiveret. Behandling for en underaktiv skjoldbruskkirtel er lægemiddelbehandling; et livslangt regime af skjoldbruskkirtelsubstitutionshormoner. De mest almindelige mærkevarer er Synthroid og Levoxyl, begge der er små piller taget dagligt. Der er ingen bivirkninger med enten. Når en patient er diagnosticeret som hypothyroid, vil lægen begynde at eksperimentere med forskellige doser af den nye medicin. Det kan tage op til et år at finde den rigtige dosering.

endokrinolog

En specialist i behandling af patienter med skjoldbruskkirtelproblemer kaldes en endokrinolog. Disse læger specialiserer sig i behandling af hormonproblemer, der er problemer forbundet med hormonproducerende kirtler.

Del:
Kommentarer