Humane væksthormoner til behandling med multiple sclerose

Humane væksthormoner til behandling med multiple sclerose

Multipel sklerose (MS) er en svækkende, progressiv og kronisk sygdom, som påvirker centralnervesystemet (hjernen, optiske nerver og rygmarv). MS er i stigende grad antaget at være en sygdom i immunsystemet, hvorved kroppens egne forsvar angriber kropsvæv, især myelin, det fedtvæv, der belægger nervefibre. MS varierer meget fra patient til patient. Der er ingen kur, men der udvikles nye behandlinger, herunder behandling med humant væksthormon (HGH).

Human Growth Hormone

HGH fremstilles af hypofysen og regulerer mange af kroppens metaboliske processer. For lidt HGH resulterer i forvirret vækst hos børn og mangel på magert muskler, for meget kropsfedt, skøre knogler og rynkebenet hud hos voksne. Siden 1985 er HGH blevet fremstillet syntetisk i laboratoriet til brug som et supplement til behandling af mange sygdomme, herunder MS. HGH har vist sig at forbedre total styrke, libido, hukommelse og magert muskelmasse hos mange patienter, selv om de potentielle bivirkninger kan være farlige, især ved høje doser, ifølge Mayo Clinic.

Fordele

For mennesker, der lider af MS, kan HGH hjælpe med at opbygge muskler, forbedre kognitiv funktion og øge tolerance for motion, ifølge National MS Society. Undersøgelser er i gang for at teste fordelene ved HGH under MS-remission, når patienter ofte undergår fysioterapi for at styrke atrofierede muskler.

Bivirkninger

Bivirkninger af syntetisk humant væksthormon omfatter ledsmerter, muskelsmerter, hævelse i arme og ben og forstørrelse af brystvæv hos mænd (gynækomasti). HGH kan også forårsage diabetes og hjertesygdomme. For patienter, der lider af MS, kan fordelene ved HGH opveje bivirkningerne.

remyelination

Mens 90 procent af MS-patienter oplever en langsom udvikling af sygdommen, oplever de resterende 10 procent hurtigt, dødelig MS. Nøgleforskellen mellem det langsomt fremskridtsæt og det hurtigt fremskredende sæt er remyelinering. I det langsomt fremskridtsæt kan myelin, der er blevet angrebet af immunsystemet og beskadiget, reparere sig i en vis grad under remission. For det hurtigt fremskredende sæt hindres denne reparation af mangel på HGH. Behandling af disse patienter med HGH har vist sig at bremse den hurtige udvikling af deres sygdom, ifølge en artikel i tidsskriftet Klinisk Neurologi og Neurokirurgi.

Advarsel

For meget HGH kan føre til en lang række svækkende fysiske problemer, selv døden, ifølge The Times UK. I ekstreme tilfælde kan HGH overbelaste kroppens binyresystem og forårsage oppustethed; forstørrede hænder, fødder og kæbe; og hjerteanfald. HGH er kun FDA godkendt til behandling af vækst og autoimmune sygdomme, selvom den almindeligvis anvendes som et anti-aging middel.

Del:
Kommentarer