Hulled vs Unhulled sesamfrø

Hulled vs Unhulled sesamfrø

Nutty, søde og buttery sesamfrø går godt sammen med en række forskellige fødevarer, herunder fjerkræ, bønner, fisk og korn. Når du er i købmanden, kan du bemærke, at disse små frø er tilgængelige skrogede og uhullede. Mens du måske ikke tænker meget, når du vælger den ene over den anden til dine retter, kan man ved at vide, at ernæringsmæssige forskelle hjælper dig med at bestemme hvilken type sesamfrø der passer bedre til din kost.

Kalorier og makronæringsstoffer

Når det kommer til kalorier, carbs, protein og fedt, er der ikke meget forskel på skrogede og uhullede sesamfrø. En spisesked af skrogede frø har 51 kalorier, 2 gram carbs, 1,5 gram protein, 4 gram fedt og 1,5 gram fiber. Samme servering af uhullede frø har 52 kalorier, 2 gram carbs, næsten 2 gram protein, 4 gram fedt og 1 gram fiber.

Sesamfrø er en kalorie-tæt mad, hvilket betyder, at de har et højt kalorieantal sammenlignet med serveringsstørrelsen. Hvis du tæller kalorier, skal du se dine portioner, så du ikke overdriver det.

Indhold af vitamin

I en lille serveringsstørrelse kan sesamfrø ikke have en stor indvirkning på dit daglige vitaminindtag, men der er nogle små forskelle i vitaminindholdet i de skrogede og uhullede frø, især i vitamin A.

En spiseskefuld skrog sesamfrø indeholder 8 mikrogram kostfoliatækvivalent og 6 internationale enheder af vitamin A. Samme servering af uhullede sesamfrø indeholder 9 mikrogram DFE og 1 international enhed af vitamin A. Selvom vitamin A-mangel er sjælden i USA, ifølge Office of Dietary Supplements, er det et vigtigt næringsstof, der understøtter immun sundhed, reproduktion og vision.

Begge frø indeholder også en lille mængde af nogle af B-vitaminerne ud over folat, herunder thiamin, riboflavin, niacin og vitamin B-6.

Kalk og jern

En af de forskellige næringsmæssige forskelle mellem skrogede og uhullede sesamfrø er deres indhold af calcium og jern. En spisesked af skrog sesamfrø indeholder 0,7 milligram jern og 11 milligram calcium, mens de uhullede frø indeholder 1,3 milligram jern og 88 milligram calcium.

Både calcium og jern er næringsstoffer af interesse, i henhold til kost retningslinjerne for amerikanerne 2010, hvilket betyder, at nogle mennesker måske ikke får nok af disse mineraler i deres kost. Tilstrækkeligt calciumindtag er nødvendigt for knogleresundhed, og du har brug for jern til korrekt cellefunktion, gør hormoner og transporterer ilt i hele kroppen.

Andre mineraler

Ligesom de andre næringsstoffer er der små ernæringsmæssige forskelle i mængden af ​​magnesium, fosfor, kalium og zink i de to typer sesamfrø. En spisesked af skrog sesamfrø indeholder 29 milligram magnesium, 66 milligram fosfor, 35 milligram kalium og 0,9 milligram zink. Samme servering af uhullede sesamfrø indeholder 32 milligram magnesium, 57 milligram fosfor, 42 milligram kalium og 0,7 milligram zink.

Del:
Kommentarer