Holdbarhed af muskelafslappende stoffer

Holdbarhed af muskelafslappende stoffer

Sundhedsplejeudbydere ordinerer ofte muskelafslappende midler, også kendt som skeletmuskulaturafslappende midler, for at lindre stivhed, smerte eller ubehag forårsaget af en spændt, forstuvet eller skadet muskel. Hvis du finder ud af, at de receptpligtige muskelafslappende midler i dit medicinskab er gået deres udløbsdato, skal du overveje mulige ændringer i lægemidlets effektivitet og sikkerhed, før du tager dem.

Almindeligt præparerede muskelafslappende midler

Der er flere generiske og brandnavn receptpligtige muskelafslappende midler på markedet. Nogle af de hyppigst ordinerede relaxanter til skeletmuskel smerte er carisoprodol (under varemærket Soma), cyclobenzaprin (Flexeril og Amrix), metaxalon (Skelaxin) og methocarbamol (Robaxin).

Ekspertindsigt

U.S. Food and Drug Administration (FDA) kræver, at de fleste receptpligtige og over-the-counter medicin, herunder muskelafslappende midler, har en udløbsdato. Denne dato er en konservativ vejledning til lægemidlets holdbarhed. Ifølge FDA forskere forbliver mange stoffer kemisk stabile og opretholder derfor fuld styrke og sikkerhed ud over producentens udløbsdatoer. I holdbarhedsforventningsprogrammet (SLEP) kiggede FDA på flere partier af hver af 122 medicin, der var blevet opbevaret under ideelle forhold i deres originale forseglede beholdere, og fandt, at 88 procent var stabile mindst et år ud over deres markerede udløbsdato. Der var ingen muskelafslappende stoffer blandt de testede lægemidler.

Ifølge Johns Hopkins Health Alerts skal medicin, der er opbevaret under gode forhold, opretholde hele eller størstedelen af ​​deres styrke i mindst et år eller to efter udløbsdatoen.

Korrekt opbevaring og holdbarhed

Undgå at opbevare muskelafslappende midler på varme eller fugtige steder som badeværelset eller i køkkenet nær vasken, komfuret eller opvaskemaskinen. Luft, fugt, temperatur ekstremer og lys kan forårsage nedbrydning af medicin og tabe deres effektivitet. En kommode skuffe væk fra lyset er et godt sted at opbevare medicin. Sørg for, at flaskerne er tætsluttende efter brug for at minimere eksponeringen for luften og opbevar din recept i den originale beholder eller emballage, hvor du har modtaget den fra apoteket. De fleste apoteker bruger mørkfarvede plastflasker til at beskytte medicinen mod lys.

Risici ved at udløbe udløbne lægemidler

Ifølge Annette Gbemunu, Pharm.D., Er medicinsk effektivitet og sikkerhed de to primære bekymringer, når man tager udløbne lægemidler. I tilfælde af muskelafslappende midler kan ineffektiv smertebehandling føre til øget personlig nød, tab af lønninger, savnet skole eller nedsat produktivitet, hvis du går på arbejde eller skole på trods af dit ubehag. Disintegration eller farveændring indikerer ændringer i pillerens sammensætning, der kan gøre medicinen usikker.

Omkostninger vs effektivitet og sikkerhed

De stigende omkostninger ved receptet har mange patienter på udkig efter måder at reducere udgifterne på. I tilfælde af muskelafslappende midler er det vigtigt, at medicinen er effektiv til at give optimal smertelindring. Selv om pillerne ser ud til at se godt ud, overveje at få en ny recept. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer om din muskelafslappende medicin eller anden recept eller medicinsk behandling, skal du tale med din apotek.

Del:
Kommentarer