Højt blodtryk og infektion

Højt blodtryk og infektion

Højt blodtryk kan skyldes livsstilsvaner, en kronisk tilstand eller en familiehistorie af det. I nogle tilfælde kan en infektion også forårsage en dramatisk stigning i blodtrykket. Højt blodtryk skal vurderes af din læge og behandles med livsstilsændringer og medicin for at forhindre langvarig skade på vitale organer. Hvis en infektion også forårsager dit forhøjede blodtryk, skal det også diagnosticeres og behandles.

Om blodtryk

Dit blodtryk er et mål for, hvor hårdt blod rammer dine arteries vægge. En blodtrykslæsning består af to tal: det systoliske tryk og det diastoliske tryk. Systolisk tryk måler tryk under hjerteslag, og diastolisk tryk måler tryk mellem hjerteslag. En normal blodtrykslæsning er 120 systolisk over 80 diastolisk eller mindre.

Årsager til højt blodtryk

Enhver blodtrykslæsning på over 140 systoliske og / eller over 90 anses for at være høj. Højt blodtryk er kendt som hypertension og kan være forårsaget af stress, dårlige spisevaner, fedme, medicin og visse medicinske tilstande. Nogle typer af infektioner kan også medføre en dramatisk stigning i blodtrykket.

Højt blodtryk forårsaget af infektioner

Infektioner af forskellige typer kan forårsage højt blodtryk. Ifølge Lisa Nelson, en registreret sygeplejerske ved High Blood Pressure Connection, øger forekomsten af ​​en infektion niveauer af c-reaktive antistofproteiner, som fremmer hærdning af arterierne. Når arterierne hærder, er blod tvunget til at cirkulere gennem indsnævrede stier, som kan hæve blodtrykket. Nyreinfektioner og urinvejsinfektioner er to typer infektioner, der er kendt for at hæve blodtrykket.

Science Daily rapporterer også, at cytomegalovirus, en fælles virusinfektion, der rammer 60 procent til 99 procent af den voksne befolkning, blev fundet i en undersøgelse for at være årsag til hypertension. Undersøgelsen blev ledet af Beth Israel Deaconess Medical Center i Boston og offentliggjort den 15. maj 2009.

Selvom selve viruset ikke direkte forårsager højt blodtryk, kan tilstedeværelsen af ​​det i kroppen føre til udvikling af ateroscelrose, hvilket er hærdningen af ​​arterier i hjertet.

Tegn på højt blodtryk

I mange tilfælde er der ingen symptomer på højt blodtryk, så det kan kun opdages under rutinemæssige fysiske undersøgelser. Men når symptomer på højt blodtryk forekommer, viser de sig generelt i form af næseblødninger, hovedpine, svimmelhed, sløret syn og hjertebanken.

Styring af højt blodtryk

Din læge vil gøre sit bedste for at bestemme årsagen til dit forhøjet blodtryk, så en effektiv behandlingsplan kan sættes på plads. I mange tilfælde er der imidlertid ingen kendt årsag til højt blodtryk. Generelt kan hypertension ikke helbredes, men det kan opretholdes med sunde spisevaner, fysisk aktivitet, ophævelse af rygning og begrænsende brug af alkohol og medicin.

Hvis dit forhøjet blodtryk skyldes en infektion, er det vigtigt at behandle infektionen for at nedbringe dit blodtryk og fjerne din krop af den skadelige virus eller bakterier.

Uanset om dit forhøjet blodtryk er forårsaget af en infektion eller ved en kronisk tilstand, er det vigtigt at opretholde det med den rigtige livsstil og medicin. Hvis ubehandlet kan højt blodtryk føre til nyresvigt, slagtilfælde, hjerteanfald og hjertesvigt.

Del:
Kommentarer