Høje blodsukkersymptomer

Høje blodsukkersymptomer

Højt blodsukker, også kendt som hyperglykæmi, opstår, når der er overskud af glukose i blodbanen. Det er en almindelig tilstand blandt diabetikere, hvis kroppe ikke kan producere tilstrækkeligt insulin til at håndtere selv normale glukoseniveauer. Højt blodsukker kan også opleves af ikke-diabetikere, når de har indtaget en betydelig mængde komplekse kulhydrater, sukkerprodukter eller alkohol på kort tid. Symptomer kan variere fra mild til svær, og omfatter alt fra overdreven tørst til at falde ind i koma.

Tidlige symptomer

I de meget tidlige stadier kan højt blodsukker ikke give nogen symptomer. Ikke-diabetiske personer kan ofte opleve højt blodsukker, især efter et måltid, og har ingen bevidsthed om det. Dette skyldes det faktum, at kroppen producerer en passende mængde insulin ved det første tegn på glukose i blodbanen og metaboliserer sukkeret i energi og fedt, før det kan opbygge op til et niveau, hvor individet kan lægge mærke til det. Nogle glukosefølsomme ikke-diabetikere kan opleve en kort "sukkerhøj" før insulin har startet metaboliseringen af ​​sukkeret; dette er kendetegnet ved et rush af energi efterfulgt af et kort nedbrud. Dette er imidlertid mere et resultat af højt blodsukker end en forløber for diabetiske symptomer.

Mild Symptomer

De første ægte symptomer på hyperglykæmi omfatter typisk følelser af overdreven sult eller tørst, såvel som hyppig vandladning. Tørstsymtomet har tendens til at være den mest dominerende af de milde symptomer, især med det individuelle trangsvand. Dette skyldes, at som sukker opbygges i blodbanen, dehydrerer cellerne og forhindrer dem i at absorbere sukkeret korrekt. Hvis vand indtages af en ikke-diabetiker med tidlige symptomer på hyperglykæmi, er det normalt nok til at hjælpe kroppen med at behandle sukker og ret ret hurtigt til en balance. Diabetikere kan også have brug for at tage en dosis insulin sammen med rehydrering for at holde sukkerindholdet stigende.

Moderate symptomer

Moderate symptomer på højt blodsukker begynder at dukke op, når en person fortsætter med at indtage store mængder mad eller drikke, der indeholder højt glukoseindhold, eller når allerede etableret hyperglykæmi går ukontrolleret. Ud over øget sult og tørst vil den enkelte opleve tør mund, sløret syn og en pludselig indtrængen af ​​træthed. Det er ret udfordrende for en ikke-diabetiker at nå dette niveau af hyperglykæmi simpelthen alene fra fødeindtagelse men det er almindeligt for en diabetiker at opleve disse symptomer, hvis de ikke har reguleret deres insulin korrekt.

Alvorlige symptomer

Hvis mere sukker fortsætter med at blive indtaget eller sukkerindholdet bliver ubehandlet, kan en diabetiker opleve alvorlige symptomer, som er alvorlige og potentielt livstruende. Det er meget sjældent, at en ikke-diabetiker oplever svære symptomer. Alvorlige symptomer på højt blodsukker indbefatter hyperventilering, hjertearytmi, akut dehydrering, øget angst, sløret tale og i ekstreme tilfælde et tab af bevidsthed eller adgang til koma. Diabetikere, der har høje ukontrollerede glukoseniveauer, risikerer også at udvikle ketoacidose, en alvorlig blodtilstand, som kan være dødelig, hvis den ikke behandles.

Langtidssymptomer

Nogle personer, der oplever konsistent højt blodsukker, kan lide langsigtede symptomer, såsom vægttab, modtagelighed for bakterielle infektioner i ørerne og reproduktive organer, impotens og langsom eller ufuldstændig sårheling. Disse symptomer er generelt oplevet af diabetikere, der ikke klarer deres insulin korrekt eller af enkeltpersoner i løbet af starten af ​​type II-diabetes, før den er identificeret.

Del:
Kommentarer