Hæmorider og skjoldbruskkirtel

Hæmorider og skjoldbruskkirtel

Hæmorider kan være en meget smertefuld lidelse, der ofte forårsager anus til at bløde. Hæmorider er forårsaget af hævede åre i anus. Dette kan ske af en række årsager. Hvis du oplever hypothyroidisme, kan det forårsage de forhold, der kan føre til hæmorider.

Hypothyroidisme

Skjoldbruskkirtlen, der ligger lige under strubehovedet, producerer skjoldbruskkirtelhormonet, som regulerer, hvordan kroppen bruger energi og hvor hurtigt eller langsomt cellerne kan vokse og duplikere. Tyroidoidhormonet er meget vigtigt i den daglige funktion af kroppen. En mangel på skjoldbruskkirtelhormon, ofte på grund af nedsat funktion af skjoldbruskkirtlen, kaldes hypothyroidisme. Symptomer på hypothyroidisme omfatter en hæs stemme, blødt ansigt og muskelkramper. Selvom hypothyroidism ikke direkte forårsager hæmorider, kan det forårsage forstoppelse, hvilket kan føre til hæmorider.

Forstoppelse

Du lider af forstoppelse, når du lider en anstrengt eller vanskelig tarmbevægelse, der forårsager ubehag. Færre end tre afføring i en uge indikerer også forstoppelse. Mens en diæt, der er lav i væske og fibre, er den mest almindelige årsag til forstoppelse, kan mangel på skjoldbruskkirtelhormon, hypothyroidisme, også gøre tarmbevægelsen vanskelig. Forstoppelse opstår normalt, når fæces er hårdt og tørt, hvilket gør det svært at passere. Dette kan lægge pres på venerne i anus og forårsage hæmorider.

Hæmorider

Hæmorider er hævede vener i anus. De kan være smertefulde, selvom de ikke altid er i starten. Symptomer på hæmorider omfatter kløe, lys rødt blod på fæces og hårde, ømme klumper på anus. Hæmorider forårsaget af forstoppelse kan gøre defecation smertefuld, hvilket forårsager forstoppelsen at forværre.

Behandling

Den forstoppelse, der er forårsaget af hypothyreoidisme og forårsager hæmorider, kan ikke behandles. I stedet skal årsagen og virkningen af ​​forstoppelsen behandles. Hypothyroidisme kan behandles ved at tage skjoldbruskkirtelhormoner for at udjævne niveauet af hormonerne i kroppen. Da hypothyroidism er forårsaget af en underaktiv skjoldbruskkirtlen, kan det ikke forbedre, og du kan være på skjoldbruskkirtelhormoner i resten af ​​dit liv. Der er mange over-the-counter cremer, der er beregnet til at reducere smerten og kløen af ​​hæmoriderne. Dette kan bidrage til at gøre tarmrør lettere og mindske forstoppelse.

Overvejelser

Hypothyroidisme, hvis den ikke behandles, kan føre til nedsat kropstemperatur, anæmi og i ekstreme tilfælde hjertesvigt. Af denne grund er det vigtigt at konsultere din læge, hvis du lider af forstoppelse og hæmorider, især hvis de ledsages af andre symptomer på skjoldbruskkirtlen.

Del:
Kommentarer