Hjælper en brok bælte virkelig?

Hjælper en brok bælte virkelig?

En brok er et fremspring eller udbulning af et organ gennem omgivende væv, sædvanligvis i abdominalvæggen. Det kan være i ljummen eller på stedet for tidligere abdominal kirurgi. Lyst eller inguinal brok er meget almindeligt. Bukken er sædvanligvis tyndtarm eller intra-abdominal fedt, der stikker gennem en svaghed mellem musklerne i abdominalvæggen.

Hernia Bælter

Et brystbælte komprimerer abdominalvæggen for at tvinge fremspringet tilbage i maven - i medicinske termer, bliver "reduceret." En brok, der ikke kan reduceres, siges at være fængslet ("fast"). Sommetider kan sådanne brokelser blive kvalt, afskærer blodforsyningen til det område, der udbulder. Uden akut operation kan en alvorlig infektion følge.

Hernia bælter er normalt elastiske, der anvendes rundt om underlivet for at holde brokhinden fra udbulning. Et truss er en speciel slags brok bælte, der er beregnet til at forhindre udbulning af en lyskenhernia. Den har en plade af metal eller hård plastik, der ligger over brokområdet og påtrykker tryk for at forhindre bulgen i at stikke ud. Et brystbælte er ikke nødvendigt, hvis patienten ikke har nogen symptomer.

Selvom en bæltebælte holder bøjlen i den reducerede position, skal den altid være båret, eller bulten vil gentage sig med sådanne enkle aktiviteter som hoste, nysen eller spænd under tarmbevægelsen. For det store flertal af patienter med brok er et brokkebælte en utilfredsstillende løsning, fordi den ikke giver en kur og kan være meget ubehagelig. Hernia bånd kan desuden svække vævene yderligere på grund af det konstante tryk. Dette gælder især med et truss, der udøver mere tryk.

En brokkelse kræver ikke altid kirurgi. I 2006 gennemførte Journal of the American Medical Association en rapport om en undersøgelse af Dr. Robert J. Fitzgibbons Jr. og kolleger. Det viste sig, at asymptomatiske mænd med lyskehernier sikkert kan observeres uden kirurgi, fordi risikoen for komplikationer er meget lille. Hernia kirurgi er dog sikkert for næsten alle patienter. Hernia bælter anbefales kun til lejlighedsvis ekstremt højrisiko, symptomatisk patient, som måske ikke engang tolererer kirurgi under lokalbedøvelse.

Del:
Kommentarer