Hjemmelavet træningsbænk

Hjemmelavet træningsbænk

Mange fitnessentusiaster vælger at opbygge deres eget hjemmeklub, så de kan undgå medlemsafgifter og træne i henhold til deres egne skemaer derhjemme. Bænkpressen udgør en standardkomponent i ethvert hjemmebiograf og er bygget korrekt, det vil give brugerne mulighed for at udføre en række øvelser, fra den flade bænkpress til hældningsbenk, militære presser, dips og en række dumbbell øvelser, der kræver en bænk.

Dimensioner og kompleksitet

Den første ting du skal bestemme, er, hvor mange forskellige øvelser du vil gøre med dit hjemmebænkpress. Den standardbænkpress, der findes i de fleste sportsgrene, består af en flad overflade (bænken), der er fastgjort til en række opretstående stænger, der holder vægten. Hvis du vil bygge en, der ligner en af ​​disse, kan du downloade målene fra et online katalog.

Den enkleste opsætning består af en picnic bordbænk (eller en 2 fod ved 10 fods træplank lagt på tværs af to mælkekasser eller cinderblokke) med et par hjemmelavede racks til at understøtte vægten. Du kan konstruere sidstnævnte fra rør med to tommer diameter, med en J-kroge svejset ind i den øverste ende og bundenden cementeret i et lille dæk.

Men jo flere øvelser du vil gøre med dit hjemmebænk, jo mere komplekse skal du gøre det (og det større problem, der går i at bygge en). For eksempel at bygge en hjemmebænkpress, der giver dig mulighed for at udføre militære presser, skal du gøre de oprejste stænger indstillelige til forskellige højder. For at bruge dit hjemmebænk tryk for at gøre hældning eller afbøjning af presser, skal du gøre de stående stænger højdejusterbare, og du skal også bygge en bænk, som kan justeres til forskellige vinkler.

Også mange powerlifters (især dem, der specialiserer sig i at konkurrere i bænkpressen) kan lide at gøre delelevatorer for at forbedre deres præstation. En hjemmebænk, der giver dig mulighed for at gøre disse elevatorer, ville også kræve et sæt justerbare understøtningsstativer, der flanker bænkens sider, så du kunne udføre en bænkpress fra en række forskellige højder.

Uanset hvad du bygger, skal du sørge for, at den passer ind i det område, hvor du vil træne. Også, hvis du planlægger at bruge en standard størrelse barbell (syv meter lang), skal du sørge for, at din bænkpress kan rumme barbellens dimensioner.

Også, hvis du er usædvanlig høj eller tung, vil du sandsynligvis gerne sørge for, at bænkpressen du bygger kan rumme din kropsstørrelse. Det er vigtigt at bygge en bænkpress, der gør det muligt at løfte uden at føle sig trangt. Også dit valg af materiale (træmetal eller plastik) vil påvirke mængden af ​​plads, som du kan placere din krop og barbell på. Ved at bruge meget tykke metalrør (eller træblokke) reduceres det indvendige rum (til din krop), hvor du går sammen med de oprejste stænger og bænk sammen.

Valg af dit materiale

Hvis du vil bygge en mere kompleks bænk, skal du først beslutte, om du skal bygge din bænk primært ud af træ eller metal. En bænkpresse lavet af træ skal være robust nok til at holde din kropsvægt og den vægt, du planlægger at løfte. Derfor skal du sørge for at bruge trykbehandlet materiale med tykke nok dimensioner (4x4s), der ikke kan knække eller gå i stykker under træning. Også, hvis du bygger med træ, overveje at bruge metaldele til alle leddene, da disse vil være mere holdbare.

Hvis du vælger at bygge ud af metal, kan du købe det samme materiale, der bruges i kommercielle stilladser. Disse rør holder 2.000 lbs. (selvom 2 ½ tommer i diameter, skal 11 gauge stål være tilstrækkeligt). Når du bygger ud af metal, skal du bruge bolte til at sikre alle dele sammen. Dette vil give dig et mere holdbart power rack end hvis du havde svejset alle leddene sammen.

Også for at give større komfort og undgå chafing under løft vil mange fitness-entusiaster gerne linse bænkdelen af ​​deres hjemmelavede bænkpress med en slags polstret materiale, som regel et komprimeret skumgummi.

Som nogle løftere bruger mere end 500 lbs. når du udfører deres elevatorer, skal du i sidste ende skyde for at opbygge et rack, der er sikkert og ikke vil falde sammen

Hvordan man opbygger en bænkpress

Se afsnittet Referencer nedenfor for links til detaljerede trinvise vejledninger, herunder skemaer, til opbygning af eget eget bænkpress.

Del:
Kommentarer