Hjemmelavet Kayak Skeg

Hjemmelavet Kayak Skeg

En skov er en brace, der strækker sig ned i vandet fra kajakens køl, generelt i agteren. Det er vant til at trimme båden i mindre end ideelle paddling betingelser og kan hjælpe med at spore og øge kajak stabilitet. Skegs er bygget i mange forskellige former og fra mange forskellige materialer. Træ er nok det nemmeste materiale at arbejde med, og denne artikel vil skitsere fordelene og processen med at opbygge en hjemmelavet træskov.

Opbygning af Skeg

Skær et stykke 3/4-tommers cedertræ eller eg i form af en halvcirkel på fire til seks inches dyb og omkring en fod på tværs af den flade sektion. En simpel halvcirkel har en god hydrodynamisk form og kan nemt justeres ud fra dine personlige præferencer. Men du kan bruge enhver form, der passer til din fancy. Sand de afrundede kanter glat. Forlad den flade kantkant. Olie skeg med dansk olie. Brug ikke en polyurethan. En urethanfinish vil knække under tvang og tillade vand i træet. Finalen vil så fælde vandet under finishen, der forårsager skimmelsvamp og til sidst rotne. Køb en-fods stykke aluminiumkanal på den lokale hardware butik. Skru manens side af sporet til skålen.

Fastgør Skeg

Brug aluminium, rustfrit stål eller messingskruer til at skrue en hundekanal direkte til kajakens kølle hvor som helst fra en til tre meter fra bagsiden af ​​båden. Sørg for at silikone skruehullerne for at forhindre lækage. Sørg for at fastgøre aluminiumskanalen lige og firkantet med skroget. En skæv skeg vil få kajakken til at spore skævt. Skub skeggen i den kanal, du har fastgjort til skibskroget. Kanaltrykket er normalt tilstrækkeligt til at holde skålen på plads. Hvis det ser ud til at være løs, skal du bore et hul ved en diagonal gennem træ- og aluminiumkanalen og ind i kølen. Dette vil låse alt på plads.

Hvis du efter at have brugt kajakken har lyst til at ændre størrelsen eller eksperimentere med forskellige skegformer, kan du let fjerne skeget for at ændre eller omarbejde det.

Brug af Skeg

Padle kajakken i et stykke tid, inden der foretages yderligere ændringer. Kajakken vil føle sig anderledes med en skeg. Hvis det ser ud til at trække for meget, kan du altid skære skålen ned i størrelse. Husk, at flere ikke nødvendigvis er bedre. For meget skeg vil få båden til at føle, at det trækker i vandet.

Skeg Versus Rudder

Et ror kan også håndtere kayakernes vejrtrækende tendens og giver også lettere styring og retningskontrol. En skeg giver ikke retningskontrol af et ror, men fordelene ved en skov over et ror er, at du kan opretholde solid fodstødning, hvilket er nødvendigt for avancerede rullende og paddling manøvrer.

Del:
Kommentarer