Hjem Remedy for at krympe nasale turbinater

Hjem Remedy for at krympe nasale turbinater

Der er så mange grunde til, at vi måske har problemer med at trække vejret, herunder allergier, toksiner, forkølelse, flus, rhinitis og sinusinfektioner. Uanset årsagen er effekten ofte blokeret eller forstørret nasal turbinater.

Nasalturbinater er de tre segmenter, der danner indersiden af ​​dit næsehulrum. Når de er udvidede, har du mindre plads til at trække vejret. Og det er en god grund til at skrumpe dem. Heldigvis er der mange effektive behandlinger, man kan gøre hjemme.

Saltvand og fugtighed

Fugt er vigtigt for sunde næse og bihuler. Vanding af næse og bihuler med korrekt koncentreret saltvand kan rense allergier, dræbe bakterier og hjælpe med at fugte turbinater. Når bihulerne og næsehulen tørrer ud, kan mucus og cilia trods alt ikke være i stand til at udføre deres arbejde med at skubbe snavs og allergener ud.

Du kan finde saltvand næsedråber og spray i ethvert apotek. Du kan også lave din egen milde saltvandsblanding hjemme og bruge en ren eyedropper eller en netpotte til at levere saltvand til næsen og sinuskaviteterne.

Og om du er meget tør eller meget overbelastet, kan en luftbefugter hjælpe med at få tingene til at bevæge sig igen. Dampindånding eller varmt brusebad kan have lignende virkninger for overbelastning, selvom det er mere kortvarigt end konsekvent brug af luftfugter.

Congestion and Medication

Congestion er en almindelig årsag til nasal turbinat hævelse. Dette kan skyldes allergier, infektion eller reaktioner på kemikalier og toksiner. Mange over skranken retsmidler er tilgængelige for at behandle disse betingelser derhjemme.

Antihistaminlægemidler kan stoppe slimproduktion. Fælles mærker omfatter Benedryl, Claritin, Allegra og Chlor-Trimeton. Decongestants hjælper med at fjerne bihule og næsepassager. Et par almindelige navne er Sudafed og Actified. Og nogle mennesker kan lide alt-i-en-cocktails af medicin i sinus-, kold- og influenzekategorien af ​​apoteket, som kan omfatte kombinationer af decongestants, antihistaminer, smertestillende og feberreduktionsmidler.

Nasal spray decongestants som Afrin og Neosynephrine er også en over-counter mulighed, der giver effektiv kortvarig relief. Brug af mere end et par dage kan dog føre til næsepastning hævelse, når du stopper med at bruge produktet.

Få hjælp

Hvis nasal turbinat hævelse fortsætter til trods for hjemmebehandling, eller hvis du finder ud af, at behandlinger, der plejede at blive mindre effektive, skal du kontakte en kvalificeret læge. I nogle tilfælde stammer nasal hævelse fra infektion, som kan have brug for receptpligtige antibiotika.

I ekstreme tilfælde af kronisk nasal turbinat hævelse, kan kirurgi blive nødvendigt. I så fald er det vigtigt at se en kvalificeret øre, næse og hals (ENT) specialist.

Del:
Kommentarer