Hjem Remedies for hudmider pĂĄ mennesker

Hjem Remedies for hudmider pĂĄ mennesker

Mider er små parasitære arachnids, der byder på insekter og foder på planter og dyr, herunder mennesker. Hos mennesker, disse mikroskopiske insekter krybe under huden forårsager scabies, en ekstrem kløende og smitsom hud infektion. Scabies-myter lægger æg under huden og føder på hud og sekret. De kan gå ubemærket, indtil huden bliver irriteret og begynder at kløe.

Symptomer

Scabies mider har tendens til at dukke op i folder eller folder i huden, såsom under brysterne, i lyskeområdet, på håndledene, bag knæene og imellem fingersbanden. Tegn på scabies omfatter små blærer, en bums-lignende udslæt og intens kløe i det ramte område. Mider kan leve i op til to måneder på en menneskelig vært, men overlever kun to til tre dage på ting som sengetøj, tøj og håndklæder. Mennesker kan overføre mider til andre mennesker gennem længerevarende direkte hud til hudkontakt.

havregrød

Tilsætning af havregryn til et bad vand er en naturlig måde at lindre kløe på. For de bedste resultater anvendes køligt eller lunkent vand, da varmt vand har tendens til at tørre ud i huden og kan forværre kløen. Efter blødning skylles huden med køligt vand og tørres tørt. Undgå at gnide huden med håndklædet, da det kan forårsage yderligere forværring.

Olier

Visse olier kan hjælpe med at lindre irritation og kløe fra hudmider. Tea tree olie kan fortyndes i badvand for at hjælpe med at lindre kløe. Den kan også blandes med heksehasel eller påføres ufortyndet direkte på det berørte område med en bomuldskugle til at behandle skurvler. Lavendel æterisk olie påført på det berørte hudområde kan også give kløe relief. En anden effektiv behandling er neem olie, et naturligt pesticid, der trænger ind i huden for at lindre smerter, kløe og irritation forårsaget af scabies mider.

Vask

Tøj, håndklæder og sengetøj, der anvendes af nogen, der er smittet med hudmider, skal vaskes i varmt vand og tørres i den varmeste cyklus. Møbler og tæpper skal rengøres og støvsuges. Varer, der ikke kan vaskes, bør ikke komme i kontakt med huden i mindst 72 timer, hvilket er levetiden for mider på overflader.

Del:
Kommentarer