Hjem behandling for indgroede tånegle

Hjem behandling for indgroede tånegle

Ifølge American Academy of Orthopedic Surgeons, skære tåneglen ukorrekt ved at tappe kanterne for at matche tåens form kan forårsage en indgroet tånegle, en ofte smertefuld tilstand. En indgroet tånegl er forårsaget, når en del af tåneglen vokser ind i den omgivende hud, klemmer den og gør den udsat for bakterier. Hjemmebehandlinger kan lette smerten og forebygge infektion. Hvis disse behandlinger ikke rydder op i indgroet tånegl inden for to til tre dage, skal du dog se læge til lægehjælp.

Foot Soak

Sug foden i varmt vand. Hold foden i vandet i 15 til 20 minutter, og gentag foden i tre gange om dagen. Ifølge Mayo Clinic reducerer varmtvandet svulmer og ømhed omkring indgroet tånegle.

Løft tånen

Efter at have blødt foden, skal du lægge et lille, rullet stykke gasbind eller bomuld under neglens seng. Placer den under den del af neglen, der graver ind i huden. Hold den der, indtil den næste fod suger. Fjern det lige før foden suges for at forhindre, at den bliver våd. Placer et nyt, rullet stykke gasbind under neglens seng, når foden er tør. Gentag dette hver gang foden er gennemblødt i varmt vand. Ifølge eMedicineHealth hæver dette neglen fra huden, så den vokser væk fra huden.

Brug en antibiotisk creme og bandage

Påfør en antibiotikabehandlet fløde og bandage tåen. Antibiotiske cremer indeholder normalt antibiotika eller førstehjælp i sit navn. Kig efter cremer, der har neomycin eller benzocain som hovedbestanddele, som indeholder stærke antibiotiske egenskaber. Påfør cremen eller salven på den hævede, ømme hud for at forhindre bakterier i at forårsage yderligere infektion. Vip tåen med en ren bandage for at forhindre yderligere bakterier i at forurene området.

Tag smertestillende medicin

Hvis der stadig er smerte omkring tåneglen, skal du tage et over-the-counter smertestillende medicin. AAOS anbefaler at tage ibuprofen eller acetaminophen. Medicin indeholdende disse ingredienser omfatter Advil og Tylenol.

Brug behagelige sko

Hold foden tør og pud på foden. Brug ikke høje hæle eller sko, der presser fødderne sammen. I stedet skal du have behagelige sko med masser af plads i tåområdet. Brug sandaler til at holde tæerne mod at gnide mod hinanden. Dette reducerer smerten og hævelsen forårsaget af et indgroet tånegle.

Del:
Kommentarer