Historien om aluminiumsskĂĄlen

Historien om aluminiumsskĂĄlen

I 1850'erne, da baseball stadig var en ny sport, kunne spillerne slå bolden med flagermus, de lavede sig selv, træfladder af alle former og størrelser. Nogle var endda flade. I 1859 blev den første bat-relaterede regel lavet: Bats kunne ikke være større end 2,5 inches på ethvert tidspunkt. Ti år senere, i 1869, blev den anden regel om flagermus lavet: flagermus kunne ikke være længere end 42 inches. (Den samme regel gælder i dag.) Den første "Louisville Slugger" blev lavet af en 17-årig søn af en woodworker til en Louisville-boldspiller i 1884 efter et spil, hvor spilleren har slået brat. Med sin nye flagermus, lavet af hvid aske, gik Pete Browning tre til tre den næste dag og indviet Louisville Slugger's arv. Det følgende årti bragte to mere flagermus regler til baseball: flagermus skal være rund på enden og kan være 2,75 inches i diameter (i stedet for 2,5 inches). På dette tidspunkt var alle flagermus stadig fremstillet af træ. Et patent blev udstedt til William Shroyer i 1924 for en metal flagermus, men aluminium flagermus blev ikke brugt i baseball spil i yderligere 46 år. Den første aluminiumsflad blev introduceret af hvad der nu er Worth Bat Company i 1970.

Brug af aluminiumfladder

Major League har aldrig tilladt brug af aluminium flagermus af sikkerhedsmæssige og konkurrencemæssige årsager. Men højskole og college baseball hold er tilladt at bruge dem, og aluminium flagermus langt over træfladder i alle amatør softball og baseball spil. Spillere uddannet til at svinge med aluminium flagermus har dog svært ved at svinge træfladder godt nok (på grund af muskelhukommelse) for at lykkes i Major League baseball (//www.hsbaseballweb/aluminum_bat.htm).

Fordele ved aluminiumsfladder

I 1970'erne, hvor finansieringen af ​​ikke-drivproducerende sportsgrene ikke var eksisterende, reducerede teams omkostninger ved at købe aluminium i stedet for træfladder. Selvom aluminium flagermus er dyrere, er de mere holdbare og behøver ikke udskiftes så ofte. Da fremstillingsprocesser blev modnet og aluminium blev legeret med forskellige mineraler, blev aluminiumsfladder også lettere og sværere at svinge. Nogle spillere tror at slå en bold med en aluminiumsfladder øger kuglens hastighed.

Aluminiumfladder og boldhastighed

Undersøgelsen, der viste, at bolde ramte med aluminium flagermus, rejser hurtigere end bolde ramt med træfladder (Crisco-Greenwald Batting Cage Study fra 1997-1998) blev ikke offentliggjort før 2000-2001, og de flagermus der anvendes i undersøgelsen, er ikke lovlige under dagens nationale Collegiate Athletic Association (NCAA) regler. Derfor er det endnu ikke bevist, at bolde ramt med aluminiumsfladder anvendt i dagens college baseball spil rejse hurtigere. Aluminiumsfladder, der ikke anvendes af NCAA-hold, kan dog bidrage til en bolds hastighed.

Dobbeltvæg og enkeltvægs aluminium flagermus

Aluminium baseball flagermus fortsætter med at blive forbedret på. I slutningen af ​​1990'erne blev dobbeltvæggede aluminiumfladder fremstillet ved hjælp af to tynde aluminiumsrør, jo mindre indvendig i det større. Tyndere vægge forbedrede flagermusens ydeevne; ved hjælp af to af dem øgedes flagermusens styrke. Men da der blev gjort fremskridt med produktion af aluminiumlegeringer, og fremstillingsprocessen blev mere kompleks, har "enkeltvægge aluminiumsfladder nået et kompromis mellem maksimal mulig ydeevne og holdbarhed" (//www.kettering.edu/~drussell/bats-new /titanium.html).

Scandium Aluminium flagermus

Når legeret med aluminium, øger mineralskandien "aluminiumets styrke og robusthed uden at tilføje til vægten" (Baseball Bat Innovations, //minerals.usgs.gov/minerals/pubs/commodity/scandium/). De fleste af høj kvalitet aluminium flagermus i dag er lavet af scandium-aluminium.

Del:
Kommentarer