Hip protesefejl

Hip protesefejl

Høftgigt er en smertefuld tilstand forårsaget af gradvis forringelse af brusk i leddet. Dette brusk giver polstring mellem knoglerne, så de kan bevæge sig glat, mens du går. Gigt kan til sidst gøre knoglerne i hofte gnidning mod hinanden, hvilket forårsager alvorlige smerter og leddeformiteter. Personer med alvorlig hoftegigt undergår ofte hofterstatningskirurgi, hvor de beskadigede knogler erstattes af en kunstig protese. Imidlertid fejler en hofteprothese undertiden på kort eller lang sigt.

Høften er en kugle-og-sokkel, der kan rotere, frem og tilbage og side til side bevægelse. Hæfteskiftkirurgi udføres oftest for at behandle smerter og invaliditet forårsaget af hoftegigt. Enderne af kuglen og soklen fjernes og erstattes af kunstige implantater. Komponenterne i en hofte erstatning protese omfatter en rund bold på en stamme, der sidder inde i lårbenet og en glat, foret fod som er fastgjort til bækkenbenet.

Mekanisk Løsning

Den mest almindelige årsag til hip protese fiasko er losning af en eller begge af de fælles erstatningskomponenter. Ifølge medicinsk tekst fra 2012 "Nylige fremskridt inden for artroplastik" tegner proteseforløb sig for cirka to tredjedele af hofteprotese-revisionsoperationer. Slid på hofteprotesen kan forårsage, at bindingen mellem knoglerne og implantatet nedbrydes over tid. Dette forårsager ofte den fornemmelse, at hoften vil "give ud" med pres på benet. Andre symptomer omfatter smerter i hofte eller lyske, begrænset hoftebevægelse eller vanskeligheder med at gå. Protesens stabilitet bestemmes ved fysisk undersøgelse og røntgenstråler. Skader på den fælles foring i udskiftningsleddet kan skyldes normal slitage. En slidt liner kan også forårsage lethed og svigt af en hofteprothese.

forvridning

Dislokation af hofteproteser får bolden til at bevæge sig ud af position i soklen. Dette er den mest almindelige komplikation forårsaget af løsningen af ​​de protese komponenter. Dislokation sker sædvanligvis i de første par måneder efter operationen. Ifølge American Academy of Orthopedic Surgeons er den gennemsnitlige forskydning efter hofterstatning 1 ud af 50 patienter.

Specifikke bevægelser kan øge risikoen for dislokation: roterer benet indad; bøje sig over eller bevæge sig ud over en 90 graders bøjning i hoften; og krydser benene. Lægen kan ofte sætte hofteprotesen på plads igen uden behov for mere kirurgi. Men hvis dislokation sker flere gange, kan implantatet muligvis udskiftes.

Infektion

Hæftproteser kan mislykkes på grund af fælles infektion. Dette sker typisk kort efter operationen, hvilket forårsager svær hoftepine, vanskeligheder med at gå, begrænset hoftebevægelse, mavesmerter og nogle gange feber. Dette er en nødsituation, der kræver fjernelse af hofteprotesen. Ifølge American Academy of Orthopedic Surgeons er realistisk risiko for infektion med joint replacement surgery ca. 0,5 procent.

Behandling

Behandling af hofteprotesevigt er baseret på den bagvedliggende årsag. Løsning af hoftekomponenterne kan kræve kirurgi for at erstatte implantaterne, en procedure kaldet revisionsoperation. Dette er en vigtig procedure med øget risiko for infektion og fremtidig forskydning af protesen. En slidt ledning kan undertiden udskiftes uden at fjerne de øvrige komponenter i protesen. Fælles infektion kræver øjeblikkelig fjernelse af protesen efterfulgt af 6 uger antibiotika. En ny protese er senere implanteret for at erstatte den gamle.

Del:
Kommentarer