High-Protein, Low Carb Dieter

High-Protein, Low Carb Dieter

Lav-carb, højt proteinindhold begrænser dit indtag af korn, stivelsesholdige grøntsager og sukkerarter og øger dit indtag af protein og fedt. En undersøgelse offentliggjort i Annals of Internal Medicine i september 2014 viste, at denne type diæt var mere effektiv til vægttab end en fedtholdig kost. Low-carb, high-protein diæter kan også forbedre kolesterolprofiler og hjælpe med blodsukkerkontrol hos diabetikere. Men denne spiseplan har også ulemper, herunder nyreskade og øget risiko for hjertesygdomme.

Garm Carbs i en Low Carb Diet

Dietrich Guidelines for Americans 2010 anbefaler, at voksne får 45 til 65 procent af de daglige kalorier fra kulhydrater, din krops hovedkilde til energi. Det er omkring 225 til 325 gram kulhydrater hver dag. Lav-carb diæter anbefaler betydeligt færre carbs - 60 til 130 gram pr. Dag, ifølge MayoClinic.org. Nogle kostvaner, såsom Atkins diæt, går endnu lavere, hvilket kun giver 20 gram nettocarbs - kulhydrater minus fiber - i første fase.

Når du reducerer dine carbs, skal du øge dit protein og fedtindtag for at kompensere for de ekstra kalorier. I en high-protein, lav-carb diæt kommer en god del af disse ekstra kalorier fra protein.

Hvordan lav-carb diæt arbejde

Lav-carb, højt proteinholdige kostvaner kan opmuntre vægttab, fordi du automatisk skærer nogle usunde, kalorierige fødevarer, såsom kage, cookies, slik, is og sukkerholdige drikkevarer. Du skærer også ned på fødevarer som kartofler, som selvom næringsrige er også stærke i stivelser, der omdannes til sukker i din krop og derefter indtaster blodbanen som blodsukker eller glukose. Din krop bruger blodsukker til brændstof Alle dine aktiviteter, men overskydende glukose opbevares som fedt. På en lav-carb diæt begynder din krop at bruge fedt som en primær energikilde.

Fordi protein er det mest tilfredsstillende næringsstof, kan det hjælpe dig med at kontrollere dit kalorieindtag, mens du taber. Protein kan også stimulere termogenese eller øget metabolisk aktivitet under fordøjelsen, ifølge en undersøgelse offentliggjort i The American Journal of Clinical Nutrition i januar 2011.

Low Carb Dieters Gemt i undersøgelser

I undersøgelsen af ​​annaler for internmedicin i 2014 tabte lav-carb-gruppen i gennemsnit 8 pund mere end den svage gruppe på et år. De lave carbers mistede også mere kropsfedt og havde højere niveauer af godt kolesterol og lavere triglyceridniveauer end den svage gruppe.

Resultaterne af et 12-ugers studie, der blev offentliggjort i The Journal of Pediatrics i marts 2003, viste, at unge på en low-carb diæt tabte 11 pund mere end dem på en fedtholdig kost.

En undersøgelse offentliggjort i Diabetes i september 2004 viste, at en fem-ugers lav-carb, højprotein diæt dramatisk nedsatte cirkulerende blodsukker koncentrationer hos deltagere med ubehandlet diabetes.

Potentielle risici

At begrænse carbindtag til færre end 20 gram pr. Dag kan forårsage ketose, en proces, hvor din krop bryder ned fedt til energi. Dette forårsager stoffer kaldet ketoner at opbygge i blodet og kan føre til symptomer som hovedpine, kvalme, dårlig ånde og mental og fysisk træthed.

En diæt høj i protein kan øge dit indtag af mættet fedt, en usund type fedt fra animalske fødevarer, der kan forårsage hjertesygdomme. En undersøgelse offentliggjort i BMJ i juni 2012 viste, at regelmæssig overholdelse af en lav-carb, højproteinholdig kost uden hensyntagen til typen af ​​carb eller protein var forbundet med en øget risiko for hjertesygdom hos svenske kvinder i alderen 30-49 år over en 16-årig periode.

En lav-carb diæt kan også lægge belastning på dine nyrer og forværre eksisterende nyreproblemer. Din risiko for osteoporose og nyresten kan også være højere, da du kan miste mere calcium ved øget vandladning på en højprotein kost.

Et sundt middelgrund

Komplekse kulhydrater såsom fuldkorn, frugt og grøntsager er sunde dele af en afbalanceret kost. De er rige kilder til kostfiber, som du har brug for til fordøjelsesskader, såvel som vigtige vitaminer og mineraler. I stedet for at skære disse sunde fødevarer ud, skar du i stedet sukkerholdige fødevarer og raffinerede produkter som hvid ris og hvidt brød. Spis flere nonstarchy grøntsager og vælg magre proteiner som hvid kød kylling, fisk, tofu og bønner for at sænke dit mættede fedtindtag.

Del:
Kommentarer