Herpes Stomatitis hos voksne

Herpes Stomatitis hos voksne

Herpetic stomatitis er en smitsom sygdom, der spredes gennem kropsvæsker eller direkte kontakt. Sygdommen er mest udbredt hos børn og unge voksne. Symptomer omfatter smertefuldt slukning, hovedpine, feber, hævelse af tandkød og smertefulde sår i munden. Sårene heler normalt inden for to eller tre uger. Virusen kan forblive sovende indtil reaktiveret. Antibiotika kan forhindre sekundære infektioner.

Beskrivelse

Stomatitis betyder "betændelse i munden." Med herpetic stomatitis bliver slimhinden af ​​kinderne, tungen, læberne og taget i munden betændt. Tilstanden kan være smertefuld. Rødme, hævelse og blødning fra de berørte områder kan forekomme.

Tilbagevendende sygdom

Herpetic stomatitis er en tilbagevendende sygdom. Sygdommen er forårsaget af herpes simplex virus (HSV) og er den mest almindelige virusinfektion efter virusinfektioner. Stomatitis påvirker mund og læber. Virusen kan være slumrende i kroppen og genvinde disse allergi, træthed, luftvejsinfektioner, udsættelse for sollys, menstruation og træthed.

Behandling

Forskellige antivirale lægemidler anvendes til behandling af stomatitis, herunder acyclovir. Patienterne bør opretholde en mest væskeformig kost under infektion for at fremskynde helbredelse og minimere smerte og undgå varme eller kolde væsker. Aktuelt anæstetika, herunder lidokain, kan anvendes til mund smerter.

Komplikationer

Herpetic keratoconjunctivitis, en herpes infektion i øjet, kan være en komplikation af herpes stomatitis. Hvis den primære infektion i munden spredes til øjet, er medicinsk behandling afgørende. Denne infektion, hvis den bliver ubehandlet, kan forårsage blindhed.

Hvad skal man undgĂĄ

Når du lider af herpetic stomatitis, undgå varme og kolde drikkevarer og fødevarer. Langvarig udsættelse for sollys bør også undgås. Tobaksprodukter og alkohol bør ikke anvendes under en episode af herpetisk stomatitis, da de yderligere vil irritere mundens foring.

Transmission

Personer, der er ramt af herpetic stomatitis, bør være forsigtige med at udsætte andre for sygdommen. Det er ekstremt smitsomt. Kysser, deler mad, tandbørster og sengetøj kan sprede sygdommen. En person, der har tilstanden, er ikke længere smitsom, når sårene er helbredt.

Hvornår skal du ringe til en læge

Symptomerne på stomatitis forsvinder normalt inden for en til to uger. Hvis du ikke spiser nok væsker, kan du blive dehydreret. Hvis der opstår alvorlig dehydrering, kan det være nødvendigt at kontakte din læge. Kontakt din læge, hvis du ikke har mulighed for at sluge, høj feber, svær smerte, og hvis symptomer ikke forbedres i 10 til 14 dage.

Del:
Kommentarer