Hashimoto skjoldbruskkirtel

Hashimoto skjoldbruskkirtel

Skjoldbruskkirtlen er en lille kirtel i forsiden af ​​din nakke, der producerer hormoner, der påvirker dit stofskifte. Når det virker, kan det lide tyreoiditis, som findes i flere forskellige former. En type thyroiditis er Hashimotos sygdom, en almindelig lidelse, som selvom svækkende kan reguleres med daglig medicin.

Origins

Hashimotos sygdom er en sygdom i skjoldbruskkirtelen opkaldt efter lægen, der opdagede det, Hakaru Hashimoto, i Japan i 1912. Det kaldes også kronisk lymfocytisk thyroiditis eller autoimmun thyroiditis, og det er den mest almindelige type thyroiditis.

Thyroid Funktion

Skjoldbruskkirtlen konverterer jod fra mad til skjoldbruskkirtelhormon. Med Hashimotos sygdom kan thyroidceller ikke behandle denne omdannelse. Hypofysen, som fremkalder skjoldbruskkirtlen til handling, virker overarbejde, der forsøger at overkompensere.

Diagnose

En blodmarkør bruges til at identificere Hashimotos patienter, gennem en simpel test kan en endokrinolog eller en generel læge udføre. Thyroid-antistoffer er repræsenteret i 95 procent af Hashimotos patienter. Skjoldbruskkirtlen hos disse mennesker kan også blive forstørret og palpabel (nogle patienter har en goiter).

Behandling

Hashimotos sygdom kan behandles med daglig skifte af thyreoideahormon. Efterhånden som patienterne begynder i løbet af piller, krymper deres skjoldbruskkirtler i størrelse (hvis de forstørres), og deres krop genoptager sin behandling af jod. Både syntetiske og naturlige skjoldbruskkirtelhormon erstatningsterapier er tilgængelige.

Berømte slips

Følgende berømtheder, politikere og sportsfolk har alle haft succes i livet, på trods af at de kæmper med skjoldbruskkirtlen: Rod Stewart, George W. W. Bush, Carl Lewis, Roger Ebert, Joe Piscopo og John Adams.

Del:
Kommentarer