Hårtab hos kvinder over 60 år

Hårtab hos kvinder over 60 år

Hårtab er et problem, der rammer mange kvinder, især de ældre end 60 år. Det kan forårsage mange problemer, som lav selvværd og ulykke. Der er en række årsager til hårtab og en række behandlinger. Når du har bestemt kilden til dit hårtab, kan du begynde at gøre, hvad du kan for at behandle det.

Årsager

Fyrre procent af kvinderne har oplevet hårtab ved 60 års alderen. Kvindernes skaldethed er forbundet med aldring. Midlertidige former for hårtab kan skyldes sygdom, stress, nogle medicin (herunder ibuprofen) og større kirurgi.

Midlertidig hårtab behandling

Når årsagerne til midlertidigt hårtab er blevet opdaget og behandlet, bør hårtabet falde i en periode på seks til otte måneder. Dette er lige så sandt for kvinder ældre end 60, som det er for kvinder under 60 år, da kun kvindelig skaldethed forårsager hårtab, der ikke i sidste ende vil blive erstattet af ny hårvækst.

Kønsmønster skaldethed

Kønsmønster skaldethed har nogle forbindelser til aldring. Kønsmønster skaldethed opstår, når hår fra hele hovedet begynder at tynde. Hårlinjen på panden opretholdes dog, og kun moderat skaldethed sker normalt ved kronen af ​​hovedbunden. Minoxidil er det eneste lægemiddel, der er godkendt af US Food and Drug Administration for at bekæmpe kvindelig skaldethed, men det virker kun på 25 procent af befolkningen. Hårtab hos kvinder over 60 år kan også skyldes en underaktiv skjoldbruskkirtel.

Hypothyroidisme

Hårtab hos kvinder over 60 år kan være et symptom på hypothyroidisme. Hypothyroidisme opstår, når skjoldbruskkirtlen på forsiden af ​​nakken ikke producerer nok skjoldbruskkirtelhormoner. Disse hormoner er afgørende for reguleringen af ​​stofskifte, og en utilstrækkelig mængde kan forårsage symptomer som hårtab og tab af appetit. Hypothyroidisme har tendens til at påvirke mennesker ældre end 50 år. Det behandles sædvanligvis ved orale doser af kunstige skjoldbruskkirtelhormoner.

Hårtransplantationer

Nogle kvinder over 60 år, der oplever hårtab, beslutter at behandle problemet ved at have hårimplantater. Dette indebærer at tage hår fra områder, hvor håret stadig vokser og implantater dem i områder, hvor håret har tyndt. Denne procedure kan forårsage en del ardannelse og infektion i implantatområdet. Kosmetisk kirurgi er normalt ikke dækket af en sundhedsforsikring, så tal med dit forsikringsselskab, samt konsultere en læge, inden du træffer beslutninger.

Del:
Kommentarer