Håndøvelser for Trigger Finger

Håndøvelser for Trigger Finger

Trigger finger, eller Stenosing Tenosynovitis, skyldes en indsnævring af kappen, der omgiver senen, der styrer den berørte finger eller tommelfingeren. Denne indsnævring får senen til at sidde fast, når fingeren er i en bøjet position, og så pludselig frigives i et klik eller en popping bevægelse. Folk, der lider af reumatoid arthritis, risikerer at udvikle udløsningsfinger såvel som folk, der gentagne gange bruger en gribende bevægelse som forfattere eller bygherrer.

strækker

Stretching hånden hjælper med at forberede musklerne til at styrke øvelser, lindrer hævelse og neutraliserer fingers position. Prøv at sprede dine fingre så bredt, som du komfortabelt kan, hold i 15 sekunder, og tag dem sammen igen. Følg fingerstrækningen ved at anbringe en tommelfingerposition, så forsigtigt skubbe bunden af ​​tommelfingeren tilbage for at strække samlingen og holde i 15 sekunder.

Tendon Gliding

Tendon svæveøvelser hjælper med at forbedre trækfingeren ved at få senerne til at forsigtigt løbe gennem deres omgivende kapper og øge smøring. Start med at sprede dine fingre så bredt som du komfortabelt kan, så langsomt bøje fingrene til at røre toppen af ​​din håndflade. Åbn dem ud igen, så rør fingrene i midten af ​​din håndflade, og åbn dem igen og rør dem til bunden af ​​din håndflade. Når du har arbejdet med dine fingre, prøv langsomt at flytte tommelfingeren over din håndflade for at røre bunden af ​​din lillefinger og tilbage igen. Gentag øvelserne 5 gange og udfør hvert trin langsomt og stop, hvis du oplever smerter. At nedsænke hånden i varmt vand kan hjælpe med at lette stivhed, når du gentager øvelserne.

Styrkelse

Forstærkning af underarmens muskler og håndled, der styrer håndbevægelser, kan bidrage til at balancere håndbevægelser og forbedre effektiviteten af ​​dine handlinger. Forstærkning øvelser øger også blodgennemstrømningen til hånden, skaber varme og fremskynder genopretning fra trigger finger. Start med at klemme fingerspidserne og tommelens spids sammen og læg et elastikbånd rundt om dem. Flyt fingrene væk fra tommelfingeren, indtil båndet er ret stramt og vil blive på plads på fingrene og tommelfingeren. Brug en gentagen pumpebevægelse til at forøge fingrene og tommelfingeren længere væk fra hinanden mod båndets modstand og tættere sammen igen, idet spændingen i elastikken hele tiden opretholdes. Gentag øvelsen 10 gange, fjern derefter båndet. Følg ved at bøje den berørte finger eller tommelfinger mod din håndflade lidt og hænge det elastiske bånd over midten af ​​det. Brug din anden hånd til at trække enden af ​​båndet, indtil der er lav spænding, og ræk fingeren eller tommelfingeren mod spændingen 5 gange.

Del:
Kommentarer