H. Pylori Virkning pĂĄ Fetus

H. Pylori Virkning pĂĄ Fetus

H. pylori er en af ​​de mest almindelige maveforstyrrelser. Det er en bakterie, der kan forårsage mavesår og kan endda føre til mavekræft. Protonpumpehæmmere i kombination med antibiotika kan ofte udrydde bakterierne, men bør gravide kvinder være bekymrede for H. pylori's effekt på deres ufødte børn?

Forskning

Forskning tyder på, at H. pylori ikke kan overføres fra en gravid mor til hendes foster. I en artikel til World Journal of Gastroenterology beskrev Jin-Uk Lee og Okjin Kim et eksperiment udført med mongolske gerbils, hvor gravide gerbils blev inficeret med H. pylori. Ingen af ​​de fostre gerbils havde H. pylori, og heller ikke nogen af ​​babyens gerbils lige efter fødslen. Baby-gerbils udviklede dog sygdommen nogle få dage efter fødslen, hvilket førte til, at Lee og Kim troede, at bakterierne kunne overføres via modermælk eller fra spyt eller andre miljømæssige faktorer i gerbils'en sammen.

Teorier / Spekulation

Fordi gerbils er pattedyr, er sygdomsoverførselsmetoder med mennesker ens. Derfor er det rimeligt at antage, at forventede humane mødre ikke sandsynligvis vil passere H. pylori til deres foster. De kan dog give det til deres babyer kort efter fødslen. Selv om dette stadig er bekymrende, har bakterierne i det mindste tilsyneladende ingen negativ indvirkning på fostrets udvikling.

Overvejelser

H. pylori har dog været forbundet med hyperemesis gravida hos gravide kvinder. Hyperemesis gravida er kvalme og opkastning så alvorlig det truer moderens sundhed og fostrets ernæringsstatus. Det er langt mere alvorligt end den typiske morgensyge, der ofte følger med graviditetens første trimester og kan kræve, at den gravide bliver indlagt og hydreret med intravenøse væsker og næring. I ekstreme tilfælde kan det føre til fosterdød eller abort.

Forebyggelse / Solution

På grund af forbindelsen mellem H. pylori og hyperemesis gravida og sandsynligheden for, at en moder overfører H. pylori til hendes spædbarn kort efter fødslen, kan det være en god ide for kvinder at blive testet for H. pylori, før de begynder at forsøge at blive gravide. Dette gælder især for kvinder, der har en historie med H. pylori-infektion. Hvis testen returnerer positive resultater, kan kvinden tage det anbefalede behandlingsforløb og derefter testes igen for at se, om infektionen har ryddet, før man forsøger at blive gravid.

Advarsel

Hvis du allerede er gravid og har en historie med H. pylori-infektion, skal du ikke bruge urea-åndedrættesten for at kontrollere, om H. pylori stadig findes i dit system. Strålingen involveret i denne test kan skade fosteret. Afføringstest er tilgængelige, der kan give de samme resultater uden risiko for skade. Hvis du bliver diagnosticeret med H. pylori under graviditet, er det sandsynligvis tilrådeligt at gå igennem med behandlingsregimen. De fleste kombinationer af medicin involveret i dette regime er kategori B, hvilket betyder, at de er rimeligt sikre for gravide kvinder. Sørg altid for, at din ordinerende læge ved, at du er gravid, før han beslutter dig for den bedste kombination af medicin til at udrydde din H. pylori.

Del:
Kommentarer