Gymnastikens historie

Gymnastikens historie

Kombination af hastighed, styrke, smidighed og nåde er idræt af gymnastik altid en crowd pleaser. Gymnastik er en af ​​verdens ældste sportsgrene og sporer sine rødder tilbage til det antikke Grækenland. Gymnastik var en af ​​sporten ved de første moderne olympiske lege i 1896, og i 1928 var den omdannet til sin nuværende form. Moderne gymnaster kan være overrasket over at lære, hvor længe deres favoritelementer har været en del af sporten, og hvordan de seneste andre tilføjelser er.

Gamle gymnastik

I det antikke Grækenland praktiserede deltagerne nøgne, og ordet oversætter fra græsk som "at udøve nøgne." Da Grækenland begyndte at holde de olympiske lege, var der ca. 3.000 år siden gymnastik. En anden sport på det tidspunkt, tumbling og hvælving er de eneste begivenheder, der forbliver i den moderne form for gymnastik. Konkurrencer, der nu er sportslige i deres egen ret, herunder brydning, boksning og banebrydelser, omfatter også gymnastik i de gamle spil. Grækerne holdt op med at holde de olympiske lege i A.D. 393. I de efterfølgende århundreder overlevede gymnastik, der specifikt tumlede, som en disciplin, der primært anvendes i scenekunst. Rejsende grupper af tumblere og cirkusartister holdt aktiviteten i live.

En ny begyndelse

I slutningen af ​​det 18. århundrede deltog Johann Christoph Friedrich Guts Muths, en tysk lærer, gymnastikuddannelse i to forskellige former, naturlige og kunstige. Den kunstige gren fokuserede mere på æstetisk præstation end i praktisk anvendelse. Tumbling var en del af kunstskolen. En begivenhed, der oprindeligt blev betragtet som en naturlig handling, tog til sidst sin vej til den kunstige side. I Muths tid redede folk heste og hvælving og montering blev betragtet som praktiske anvendelser. Over tid blev hvælvet en kunstig disciplin, og ordene mount og dismount overlever i gymnastik terminologi til denne dag.

Moderne konkurrence

En anden tysk, Friedrich Ludwig Jahn, skabte klubber kaldet Turnverein, der var dedikeret til øvelse af gymnastik og andre former for motion. De konkurrencer han holdt i Berlin i begyndelsen af ​​det 19. århundrede markerede starten på moderne konkurrencedygtig gymnastik. Jahn opfandt de parallelle stænger og lærte sine elever pommelhesten; balance beam; vandret stang; og reb og pol klatring. I 1819 myrdede en gymnast en tysk dramatiker, og den preussiske kong Frederick William III lukkede mange gymnastikcentre. Gymnaster var under mistanke, og tre af Jahns elever gik til Amerika, hvilket førte gymnastik til den nye verden i 1830'erne. Tyskland løftede forbuddet mod gymnastik i 1842, og i 1860 var tyskerne igen vært med gymnastikkonkurrencer. Grundlægget i 1881 afholdt Bureau of the European Gymnastics Federation de første moderne internationale konkurrencer. I USA tilføjede Amateur Athletic Union sporten til sin roster i 1883.

Moderne OL

De første moderne olympiske lege omfattede mænds gymnastik, selvom sporten stadig omfattede spor og feltelementer og rebklatring. De olympiske lege i 1928 markerede første gang sporten blev udført med de fleste af de elementer, der stadig bruges i dag. I disse spil konkurrerede gymnasterne i pommelhest, hvælving, parallelle stænger, vandret stang og ringe. Olympien i 1928 markerede debut af kvinders gymnastik, en konkurrence, der omfattede balancestrålen. Mænds og kvinders gulvøvelser blev udført på 1932-spilene. Rhythmic gymnastik blev tilføjet til OL i 1984, og trampolin blev en olympisk begivenhed for mænd og kvinder i 2000.

Del:
Kommentarer