Gør Tea Tree Oil Kill Bed Bugs?

Gør Tea Tree Oil Kill Bed Bugs?

Bedbugs er i stigende grad et problem i USA. Ifølge University of Kentucky Entomology Department kan dette skyldes øget indvandring og verdensomspændende rejser samt forbud mod mange effektive skadedyrsbekæmpelsesmidler, som DDT.

Mennesker bekymrede over kræftfremkaldende stoffer og andre skadelige kemiske virkninger forbundet med traditionelle pesticider har fokuseret på te-træolie som en løsning på en lang række problemer, herunder bedbug-angreb.

Tea Tree Oil

Tea tree olie er lavet ved hjælp af en damp proces til destillation af blade af Melaleuca alternifolia plante, som er hjemmehørende i Australien. Mens bladene indeholder terpenoider, som har bevist antifungale og antiseptiske egenskaber, er der intet bevis for at understøtte kravet om, at æterisk olie indeholder noget nyttigt som pesticid.

Sengelus

Bedbugs er små brune insekter - normalt kun 0,2 tommer lang - der spiser på blod. Når de bider dig, frigiver de et naturligt bedøvelsesmiddel, så du ikke vil føle bidden sammen med en antikoagulant, der forhindrer blodet i at størkne, så de kan fodre lettere.

Bedbugs overfører ikke nogen sygdomme til mennesker væsener, men det er muligt, at de bærer de organismer, der forårsager Chagas sygdom og hepatitus B, ifølge Mayo Clinic.

Hvordan man fortæller

Hvis du vågner kløe og dækkes med små bid mærker, har du sandsynligvis sengeløber. Det er dog bedst at være sikker på, da lopper kan forårsage de samme symptomer. En omhyggelig søgning på din madras, sengetøj og området omkring din seng vil bekræfte: Du har sengevæg, hvis du finder levende, krybende bugs sammen med små blodpletter, tørrede skaller og bugafføring. Nedenstående links har gode billeder af alle disse.

Behandling

Advokater af tea tree olie siger du skal købe det i en koncentreret form, fortynd det med vand og spray det hele over din madras og under din seng. Der er ingen specifik formel til fortynding af æterisk olie.

Ufortyndet tea tree olie kommer i kontakt med din hud kan føre til rødme, hævelse, kløe og blærer. Det skal absolut ikke indtages, fordi det kan forårsage diarré, et potentielt kompromitteret immunsystem, forvirring og døsighed så ekstremt, at det kan føre til koma.

Der er ingen beviser - bortset fra anekdotiske - at tyde på, at tea tree olie har nogen virkning på bedbugs. Ufortyndet, det vil dræbe dem, men det er ikke sikkert at bruge ufortyndet tea tree olie, hvor du sover. Fortyndet tea tree olie har ikke vist sig at have nogen virkning på bedbugs andet end muligvis gøre dem lugt bedre.

Fordele og ulemper

Den vigtigste grund til at bruge te træ olie i at forsøge at fjerne bedbugs er, at det er giftfri, når det er korrekt fortyndet, billigt og lugter godt.

Den bedste grund til ikke at bruge tea tree olie til at dræbe bedbugs er, at det ikke virker.

Del:
Kommentarer