Gør bananer årsag til forstoppelse eller diarré?

Gør bananer årsag til forstoppelse eller diarré?

Bananer kan forårsage enten diarré eller forstoppelse afhængigt af personen. For nogle mennesker, ja bananer vil binde dig op; For andre kan bananer faktisk have den modsatte virkning og forårsage diarré. Det hele afhænger af den person, der spiser dem og betingelsen af ​​bananen i nogle tilfælde.

Spædbarnsforstoppelse

Ifølge wholesomebabyfood er de vigtigste syndere, når det kommer til forstoppelse hos spædbørn, bananer, æbleauce, korn, brød, pasta og hvide kartofler.

IBS-lidelser

Organizedwisdom forklarer, at bananer kan være til gavn for nogen, der har irritabel tarmsyndrom (IBS) og er forstoppet. Bananer består af uopløselig fiber, som hjælper med at lindre forstoppelse. Ironisk nok kan bananer også være nyttige for en IBS-lidende, der er plaget af diarré. Spise et par bananer om dagen vil stoppe diarré. Bananer er hjørnestenen i BRAT-kosten: Bananer, Ris, Applesauce, Te, som alle hjælper med gastrointestinal nød.

Undgå dem, der ikke er modne

Ifølge Buydominica vil moden af ​​en banan afgøre, om det får dig til at forstoppe. Uberørte, grønne bananer kan gøre dig forstoppet. Disse bananer er fulde af tunge stivelser, som kan forværre forstoppelse. På den anden side kan en moden banan på grund af dets fiberindhold hjælpe med at bevæge tarmene gennem tarmkanalen, så bananer er i den henseende godt til at lindre forstoppelse.

Kalium og enzym

Kalium, der findes i modne bananer, hjælper med at stoppe diarré. Kaliumindholdet erstatter de nødvendige elektrolytter i din krop. Et enzym kaldet fructooligosaccharid er i bananer, og det forhindrer gæring af bananer, når de er i tarmsporet, hvilket hjælper med at forhindre forstoppelse for nogle mennesker. Dette enzym hjælper også med naturlig fordøjelse.

Kinesisk teori

Kinesiske læger har en teori om kulde og varme, hvilket kan hjælpe med at forklare, hvorfor bananer både kan forårsage og helbrede forstoppelse. Koldt er en analogi for at have for lidt energi, og det gør det svært for dit fordøjelsessystem at fordøje mad effektivt og derefter fjerne det. I virkeligheden har du for lidt energi til at få afføring. Varm afslører sig i din krop ved tørring af tarmene, hvilket producerer tørre afføring og også fører til forstoppelse. Bananer anses for at være kolde og bidrager til den kolde tilstand i din krop, samtidig med at de modvirker varmeforholdene. Hvis du har varmeforstoppelse, som involverer tyndtarme og tørstole, kan bananer lindre denne tilstand. Hvis du har kolde forstoppelse, vil bananer kun forværre situationen. Diarré betragtes som en for kold tilstand. Når dit system er koldt, behandler det ikke væsker korrekt.

Hvad eksperterne tænker

Ifølge Mayo Clinic kan bananer forårsage fortykkede afføring. Cleveland Clinic hævder, at bananer bidrager til forstoppelse. Hvis du skal spise bananer, skal du spise dem moderat og kun spise dem, der er gule med svarte pletter på dem, hvilket betyder at de er modne.

Del:
Kommentarer