Giver ringorm væk på egen hånd?

Giver ringorm væk på egen hånd?

Ringorm er en svampeinfektion spredt af mennesker og dyr gennem hud til hudkontakt. Selv om nogle mennesker ikke viser synlige symptomer på svampen eller har synlige symptomer, går de væk om gangen, uden svamp vil svampen, der forårsager udslæt, forblive til stede på huden. Fordi det er svamp i naturen, vil ringorm ikke gå væk alene.

Årsager

Mens mest almindeligt forekommende svampe ikke forårsager problemer for huden, er ringorm en der gør. På grund af dets transmissionens hud-til-hud-karakter bliver den almindeligvis kontraheret på steder, hvor folk har en stor fysisk eksponering for hinanden. Infektioner forekommer hyppigt i skolerne, og når man spiller kontaktsporter som brydning.

Forebyggelse

Der er nogle ting, folk kan gøre for at skære ned på risikoen for at få ringorm, men der er ingen absolut måde at forhindre dig i at komme i gang med svampen. Hyppig og korrekt håndvask hjælper med at skære ned på dette og alle andre infektioner, som er til stede på huden. Hvis du bærer løse og åndbare underbeklædninger, mindsker du også udbrud af form af ringorm, der manifesterer sig som jock kløe.

Forms

Som nævnt ovenfor er en almindelig form for ringorm det udslæt i lungerne i lyskeområdet, der almindeligvis beskrives som jock kløe. Ringorm kan også findes i hovedbunden i en flaky, skællet form, som kan føre til skaldede pletter. Mænd kan få ringorm som skorpe og svulmer på deres ansigter og halser, hvor de har ansigtshår. Ringorm i stempelmærket fladt, ringformet form kan findes overalt på kroppen.

Behandlinger

For dem, der har milde tilfælde af ringorm, kan det være bedst at prøve en over-the-counter antifungal creme, før de går videre til noget af receptstyrken. Hvis symptomerne ikke begynder at rydde op inden for to uger, skal du kontakte en læge på recept. Prescription cremer og orale medicin bruges til mere alvorlige eller resistente ringorm infektioner. Deres anvendelse eller dosering skal følges nøjagtigt for at sikre, at infektionen formindskes. Manglende behandling af ringorm vil medføre spredning af infektionen eller tilbagevendende udbrud.

Reoccurence

Tilbagefald af ringorm udslæt sker, når tilstanden ikke behandles behørigt første gang. Der er en tendens til at ophøre med at bruge ringorm cremer eller medicin, selvom den foreskrevne behandlingslængde endnu ikke er opfyldt, fordi huden begynder at synliggøre sig. Bare fordi huden rydder betyder ikke, at svampen, der forårsagede udslæt, er blevet helt udryddet. For at undgå gentagelse, administrer behandlingen som foreskrevet, uanset forbedringer af de synlige symptomer.

fejldiagnose

En af grundene til, at ringorm er tilbagevendende eller udslætet, som aldrig bliver ryddet i første omgang, er, at det slet ikke er ringorm. Der er mange hudforhold, som kan ligner ringorm i deres synlige symptomer. Sørg for at få en klar diagnose fra din læge for at sikre dig, at du virkelig behandler den rigtige tilstand. En hudskrabning kan gøres til nærmere undersøgelse for at bestemme om ringormsvampen faktisk er til stede.

Del:
Kommentarer