Generelle anæstesi bivirkninger

Generelle anæstesi bivirkninger

Generel anæstesi er en procedure, hvor et rør er anbragt ned i en persons hals før en operation. En patient får et bedøvelsesmiddel til at hjælpe ham med at sove, mens operationen udføres. Proceduren udføres tusindvis af gange hver dag, men nogle mennesker vil opleve nogle få bivirkninger senere. Disse er ikke livstruende, men kan være en irritation.

typer

Mange mennesker oplever bivirkninger efter generel anæstesi. Disse bivirkninger opstår typisk inden for få timer efter operationen eller operationen og løser sig selv alene. Folk rapporterer at føle sig dehydreret og kvalm, undertiden føler sig som om de havde drukket natten før. De hævder også at have hovedpine og smerter i deres muskler eller led. Der er også nogle personer, der har ondt i halsen. Disse bivirkninger svarer generelt til symptomerne på forkølelsen eller influenzaen.

Varighed

Bivirkningerne af en generel anæstesi opstår normalt kun få timer efter operationen er afsluttet. Følelsen af ​​ondt i halsen eller halsen er typisk det første, som patienter opdager, og det er resultatet af røret, der bruges til at hjælpe patienterne med at trække vejret under operationen. Disse bivirkninger varer normalt et par timer, men kan vare i flere dage. De fleste patienter behandler deres problemer med over-the-counter medicin, der lindrer smerten.

Usædvanlige bivirkninger

Der er nogle patienter, der oplever flere usædvanlige bivirkninger som følge af denne procedure. Selv om disse problemer ikke findes hos alle patienter, rapporteres de i et lille antal tilfælde. Mareridt er et af de mere usædvanlige problemer, og patienter identificerer normalt dette problem natten omgående efter proceduren. Der er nogle patienter, der også rapporterer ukontrollabel omrystning eller rystelse sammen med følelsen af ​​at være kold eller opleve kuldegysninger. Nogle mennesker oplever også opkastning efter anæstesi.

Advarsel

Læger anbefaler patienter at fortælle dem, om de oplever bivirkninger, der varer to uger efter operationen, eller hvis problemerne varer i over to uger. Patienter har nogle gange problemer med at holde mad ned og mærke blod eller sorte pletter i deres fæces eller urin. Patienterne kan miste en betydelig mængde af vægt eller vise symptomer på gulsot, som for eksempel gulvning af deres hudfarve. Dem, der har usædvanlige smerter eller føler sig svage, bør også søge lægehjælp.

Overvejelser

Ikke alle, der har en generel anæstesi, oplever nogen bivirkninger, og der er en række mennesker, der aldrig har problemer. Dem med alvorlige sundhedsforhold og dem, der tager visse lægemidler, øger deres chancer for at opleve bivirkningerne. Der er også en chance for, at nogle patienter kun vil opleve en eller to af bivirkningerne, men ikke alle de identificerede. Mange mennesker føler kun ondt i halsen i et par timer og har aldrig andre problemer.

Del:
Kommentarer