Gendannelsestid for helvedesild

Gendannelsestid for helvedesild

Det anslås, at 1 million amerikanere udvikler helvedesild hvert år, hvilket forårsager smertefuld kløe, irritation og betændelse. På samme måde som kyllingepok i barndommen kan folk, der lider af helvedesild, ikke fungere normalt og deltage i normale daglige aktiviteter under genopretning. Gendannelse tid for helvedesild spænder fra person til person, da der er en række faktorer, der bidrager til længden af ​​nyttiggørelse.

ĂĄrsag

Helvedesild er forårsaget af varicella zoster-virusen, den samme virus, der forårsager kyllingepok. Det forekommer almindeligvis hos voksne, der har udviklet kyllingepok i barndommen, da viruset kan forblive levende inaktivt i kroppen i årevis. Folk, der udvikler virussen i en ældre alder, vil have længere tid at komme sig end dem, der udvikler den yngre.

Symptomer

Symptomer i de første dage af helvedesild omfatter en rød, blærende udslæt, der dækker alle dele af kroppen. Kløe, betændelse og alvorlig irritation forårsages som følge af udbruddet udbrud. Efter 2 til 4 uger begynder symptomerne at falde, og huden begynder at blive normal igen.

Behandling

Hvis en receptpligtig antiviral behandling påbegyndes med 72 timer af udslætdannelsen, kan genindvindingstiden forkortes. For at lette ubehag i udslætet, brug calamine lotion og bade med havregryn, ligesom du ville behandle kyllingepokken.

Faktorer i Recovery

Den tid, det tager at genvinde, afhænger af din alder, immunforsvar og disposition for viruset. Hvis du er over 50 år, kan helvedesild være en livstruende lidelse, og genopretningstiden vil blive forlænget. Dem med svage immunsystemer, herunder mennesker, der er hiv-positive, vil have svært ved at bekæmpe viruset og vil have længere inddrivelser også.

Normal Recovery

En rask voksen genvinder sig normalt fuldt ud fra helvedesild om fem uger. De første 3 til 5 dage er, når udslæt og blister begynder at danne. Efter 2 til 4 uger begynder blærerne at reducere i størrelse og huden vender tilbage til normal. Efter 5 uger sænker smerten og irritation ophører.

Del:
Kommentarer