Gendannelsestid efter bunionkirurgi

Gendannelsestid efter bunionkirurgi

En bunion er en foddeformation, der påvirker tåven. En bunion dannes, når knoglen, der forbinder metatarsalen og tåven, begynder at vende udad. Benet stikker ud, og storetåen kan begynde at glide mod de andre tæer. Som følge heraf kaldes en bump af knogler og blødt væv, der kaldes en bunion på fodens indre kant. En bunion kan behandles kirurgisk, ofte med stor succes, men der er en lang opsvingstid efter operationen.

Kirurgi

Der er fire forskellige typer bunion kirurgi. Den sjældneste type, exostektomi, fjerner simpelthen den bump eller bunion, der er dannet på tåleddet. Dette udføres ikke regelmæssigt, fordi det ikke korrigerer tågen. Arthrodesis er en anden procedure, som indebærer at fjerne den beskadigede fuge af tå og indsætte skruer, planter eller ledninger på sin plads. Arthroplasy involverer fjernelse af beskadigede dele af tåen og justering af det. Endelig kan en simpel operation udføres for at reparere væv, som har strakt sig og bliver tæt på den ene side og taber på den anden for at rumme bunion.

Forventninger

Ifølge din ortopædiske forbindelse er mellem 85 og 90 procent af de mennesker, der gennemgår bunionoperation, tilfredse med nedsat smerte som følge af operationen. Din Ortopædiske Forbindelse advarer imidlertid patienterne om at holde forventningerne rimelige. Fremgangsmåden er ikke kosmetisk og vil ikke tillade dig at bære visse sko eller ændre udseendet af din fod. Det eneste formål er at lindre smerter.

Gendannelsestid

Gendannelsesperioden for bunion kirurgi kan vare mellem seks uger og seks måneder, og i nogle tilfælde tage op til et helt år for en fuldstændig opsving afhængigt af omfanget af knogle og blødt væv berørt af operationen. Typisk fjernes søm i løbet af syv og 21 dage efter operationen. Hvis stifter blev installeret for at holde tå på plads, fjernes de normalt mellem tre og seks uger efter operationen. Særlige kirurgiske sko anvendes normalt i mindst fire uger efter operationen, og ofte i op til 12 uger efter operationen. De fleste normale aktiviteter kan genoptages seks til otte uger efter operationen, men foden kan typisk ikke have nogen vægt i mindst seks til otte uger, og kan kun være i stand til at bære delvægt i flere uger. En kørestol, walker, stok og / eller specielle sko kan anbefales i løbet af denne tid.

Gendannelsesproces

Foden bliver bandaged i mindst de første syv til 21 dage, mens stingene er til stede. Det er vigtigt at holde bandagen tør i løbet af den tid. Det er også vigtigt at bære specielle sko, som anbefalet af din læge, i den tid og i løbet af genopretningsprocessen. Vandrere, kaner eller krykker skal bruges, indtil lægen informerer dig om, at det er hensigtsmæssigt at lægge vægt på foden, og du bør gradvis opbygge til at gå længere afstande. I løbet af de første dage efter operationen er det bedst at holde foden forhøjet og bruge is til at klare smerter og hævelse. Hævelse kan hvile i op til seks måneder. Fysioterapi, motion og brug af et kirurgisk bånd kan anbefales at styrke tåen efter operationen.

Langsigtede risici

Langvarig risiko for kirurgi inkluderer nedsat fleksibilitet i senen, og i nogle sjældne tilfælde nerveskader, der forårsager vedvarende, langvarig smerte i tåen. Storetåen kan aldrig genoprette fuld bevægelse, og du kan aldrig være i stand til at bære visse typer smalle eller højhælede sko.

Del:
Kommentarer