Forskellige typer af handicap

Forskellige typer af handicap

Mange har tendens til at tænke på handicap som fysiske, dels fordi fysiske handicap kan være indlysende med kørestol, krykker eller seler. Mange handicap eller handicap er måske ikke fysiske, men er stadig meget virkelige. Alle typer handicap påvirker ikke kun handicappede, men også familie, venner og alle dem i deres kontaktgruppe.

Fysiske handicap

Fysiske handicap eller handicap afsløres på mange forskellige måder. En person med gigt kan have problemer med at flytte på grund af stivhed eller lammende. Gnarled fingre afslører ravages af en arthritic tilstand. Dem, der har haft ulykker, kan have en række fysiske problemer fra halsskader til lammelse. Forskellige sygdomme slides ned i kroppen. Fysiske handicap kan kræve bøjler eller brugen af ​​krykker, andre gåhjælpemidler eller en kørestol.

Flere mindre fysiske handicap kan betyde en arm eller et ben, der ikke vil bøje eller rette sig, gøre visse bevægelser akavet eller umuligt. Alder kan bringe på bøjede skuldre og svaghed.

Fysiske handicap omfatter også manglende evne til at høre (døvhed) eller se (blindhed).

Psykiske handicap

Psykiske handicap eller handicap er ikke så let at skelne så mange fysiske begrænsninger. Psykiske handicap kan være et problem med øje og sind at arbejde sammen - som med dysleksi, når bogstaver ikke forbliver hvor de hører hjemme på siden. Psykiske handicap kan variere fra meget mild til svær med dem, der er udviklingsmæssigt handicappede.

Udtrykket udviklingsmæssigt handicappet refererer til dem, der ikke modnes på deres jævnaldrende niveau på grund af en form for nedskrivning. Dette kan være et problem at interagere med andre, som med autismespektret, eller et problem med mentale funktioner og kognitiv forståelse, som hindrer læring, tankeprocesser og mentale såvel som fysiske reaktioner.

Nogle mennesker tager tid til at tænke tingene igennem. Andre kan lære at interagere. Stadig andre har svært ved at fungere i samfundet og har brug for både tilsyn og konstant pleje.

Psykiske handicap kan skyldes skade, utilstrækkelig ernæring, misbrug, stofbrug eller genetik.

Emosionelle handicap

Følelsesmæssige handicap kan stamme fra livsvalg som stofbrug, lægemiddelinteraktioner, skader forårsaget af en ulykke, genetik eller fysisk og / eller følelsesmæssigt misbrug. Forkert brug af stoffer forvirrer en person midlertidigt eller permanent og forårsager følelsesmæssig skade. En person kan muligvis ikke behandle virkeligheden. Narkotikamisbrug kan forårsage sorte outs, raser eller irrationelle valg, eller forårsage at personen bliver unormalt passiv.

Genetik spiller en rolle i følelsesmæssige handicap. En genetisk unormal kan få hjernen til ikke at fungere i fuld kapacitet eller forårsage usædvanlige følelsesmæssige reaktioner på stimuli. Hvis ører er meget akutte, kan høj musik eller andre lyde forårsage smerte og medføre tårer eller vrede som svar.

Skader ved ulykker eller misbrug kan fremkalde et hvilket som helst antal følelsesmæssige reaktioner på grund af hjerneskade. Misbrug inducerer følelsesmæssige handicap som frygt, tilbagetrækning og / eller oprør. Misbrug kan forårsage en sådan skade, at det misbrugte offer for at undslippe frygt og offergodtgørelse måske igen misbruger andre.

Uanset årsagen spænder følelsesmæssige handicap fra depression, uhensigtsmæssig adfærd og valg til øget frygt og tilbagetrækning, som alle forstyrrer hverdagens aktiviteter og interaktioner.

Del:
Kommentarer