Forskellene mellem Tenuate & Phentermine

Forskellene mellem Tenuate & Phentermine

Tenuate og phentermin er appetitundertrykkende midler, der kun må tages under læge. Begge er kun tilgængelige på recept og bør kun bruges som en supplerende del af et lægeudviklet vægttabsprogram, der omfatter trænings- og diætændringer. Selv om begge stoffer virker på en lignende måde, er de forskellige kemiske forbindelser og kan påvirke patienterne forskelligt.

Phentermine

Den appetitundertrykkende phentermin markedsføres under navne på Adipex-P eller Ionamin og er en amfetaminbaseret forbindelse tilgængelig i doser med forlænget frigivelse eller før måltider. Fælles rapporterede bivirkninger omfatter tør mund, dårlig smag i munden og fordøjelsesbesvær, selv om bivirkninger kan minimeres ved at tage medicinen med mad. De fleste patienter, der tager phentermin, er kun på lægemidlet i tre til seks ugers medicinforløb, da udvidet brug af phentermin kan være vaneformgivning.

Tenuate

Tenuate og Tenuate-Dospan er mærkebetegnelser for diethylpropion-tabletter, og de kan enten fås som en tablett til udløsning hver dag, eller som tabletter skal tages kort før måltider for at hjælpe med at kontrollere appetitten. Dets bivirkninger ligner dem af phentermin, men forekomsten af ​​svimmelhed, angst, depression, rysten og øgede mængder vandladning. Tenuate er også et vaneformende stof, og læger begrænser normalt sin brug til kortsigtede, uger lange kurser for at supplere vægttabsprogrammer. Det administreres normalt ved en lavere dosis end phentermin er.

Kemiske niveauforskelle

Selvom phentermin og Tenuate bruges til at undertrykke appetit og har lignende bivirkninger, er de væsentligt forskellige på det kemiske niveau, hvilket betyder, at patienternes organer kan reagere forskelligt på stofferne. De, der lider af bivirkninger, der gør fortsat brug af et stof umuligt eller ikke reagerer på en behandling, kan overføre til behandling fra det andet lægemiddel som et alternativ. På grund af disse vanedannende tendenser kan patienter, der bruger dem på lang sigt, opfordres til at skifte mellem de to midtvejs gennem behandlingen.

Del:
Kommentarer