Forskellene mellem Crunches & Sit-Ups

Forskellene mellem Crunches & Sit-Ups

Sit-upen har længe været gået til motion for at udvikle en vaskbræt mave, men crunchen er et alternativ, der kan hjælpe dig med at undgå tilbage skader. Mange motionister mener, at sit-up og crunchen, som i grunden er en delvis sit-up, er den samme. Men hvis man ser på de små forskelle i teknik og musklerne virker, vil du se, de er forskellige.

Grundtekniske forskelle

Begge øvelser starter med dig liggende på ryggen, benene bøjede og fødderne fladt på gulvet. Med sit-up kan du enten glide dine fødder under en stationær genstand eller have en partner holde dem nede. Begge øvelser kan gøres med fingerspidserne placeret lige bag dine ører eller dine hænder krydset på brystet. Til sit-up, kontrakt din abs, krølle din torso helt væk fra gulvet så langt som muligt i en semi-siddende stilling, nedre ryg til gulvet og gentag. Du kontraherer også din abs med crunchen, men du løfter kun dine skuldre og brystet fra gulvet - din nedre ryg ligger på gulvet.

Muskler arbejdet

Selvom begge øvelser primært retter sig mod rectus abdominis - din abs - går også sit hoftefløjte, iliopsoerne og adskillige assisterende muskler, obliques, rectus femoris og tensor fascinerende latae. De ekstra muskler arbejder under sit-up, fordi når dine skuldre og bryst er væk fra gulvet, skal dine hofter bøjes for at hæve torsoen så langt som muligt. Risikoen for rygskader er større med sit-ups på grund af inddragelsen af ​​hip flexors muskler. Med crunchen bøjer du kun din talje lidt for at hæve bare dine skuldre og bryst. Denne handling involverer ikke dine hofter, da obliqueerne blot hjælper musklerne.

Del:
Kommentarer