Forskellen mellem negativt eller positivt rumluftryk

Forskellen mellem negativt eller positivt rumluftryk

Lufttryk i et rum påvirkes af, om luft kan komme ind og forlade et rum gennem huller rundt om vinduer, over og under døre, omkring lysarmaturer og el-udtag samt gennem åbne døre og vinduer. Negative og positive lufttryksrum er almindelige på hospitaler. Et negativt trykrum holder primært sin luft inde i rummet med kun kontrolleret udluftning; mens et positivt trykrum holder ufiltreret luft udefra rummet ud af rummet alt sammen. De fleste boliger har mindst et negativt trykrum: badeværelset. Når en badeværelse dør er lukket, hvis badeværelset har en kvalitets arbejdsvifte, ubehagelige lugt såvel som fugt og fugtighed udluftes gennem ventilatoren, fordi tvungenluftventilationen skaber et negativt trykrum.

Negative trykisolationsrum

På et hospital holdes patienter med smitsomme sygdomme, især luftbårne, i isolerede rum. For at sikre sikkerheden hos andre patienter, personale og besøgende er det vigtigt, at isoleringsrummet indeholder negativt lufttryk. Dette vil forhindre, at bakterier kommer ind i den generelle luftstrøm og inficerer andre mennesker. Et specielt designet ventilationssystem installeret i isoleringsrum holder forurenet luft fra at undslippe. I et korrekt fungerende negativt trykrum trækkes luften ind i rummet kun gennem et halvt mellemrum under døren. Vinduer, lysarmaturer og afsætningsmuligheder er forseglet, så luft udelukkes kun gennem et filtreret ventilationssystem.

Negative trykisolationsstationer

I nogle laboratorier kan medarbejdere, der arbejder med potentielt farlige materialer, anvende en negativ trykstation. Lige over arbejdsområdet vil et kraftigt ventilations- og filtreringssystem trække luften væk og gennem et HEPA-filter, der er specielt designet til at holde arbejdere, både i rummet og i bygningen, sikkert fra udsættelse for eventuelle farlige dampe eller luftbårne biprodukter.

Test for negativt tryk

En simpel røgtest kan sikre, at et negativt trykrum fungerer korrekt. For at udføre denne test skal du lukke døren til isoleringsrummet og stå i korridoren udenfor døren. Brug et røgrør ved at holde bunden af ​​røret nær bunden af ​​døren, 2 inches væk fra forsiden af ​​døren. Tryk forsigtigt pæren forsigtigt for at frigøre en strøm af røg. Det er vigtigt, at røgen strømmer langsomt ud af røret, så røghastigheden ikke overstyrer luftens hastighed i korridoren. Hvis det negative trykrum fungerer korrekt, bliver røgen trukket under døren og ind i rummet. Hvis røgen forbliver stationær eller blæser udad, er der ikke konstateret negativt tryk.

Positive trykisoleringsrum

Positive trykisolationsrum er designet til at holde en sårbar patient isoleret på en sikker måde mod forurening udefra. Lufttrykket i rummet er større end det uden for det, så det skubber potentielle infektionsmidler eller kemikalier væk fra patienten. Den mest almindelige anvendelse er i lokaler til patienter, der har kompromitteret immunsystemer. For disse personer er det vigtigt, at ingen almindelige patogener, selv dem, der er harmløse for raske mennesker, kommer ind i lokalet. For positive trykisoleringsrum anbefales en anteroom, og indgående luft filtreres gennem både HEPA-filtre og ultraviolette bakteriedræbende bestrålingssystemer, som dræber bakterier ved at udsætte dem for ultraviolet lys.

Del:
Kommentarer