Forskelle mellem Petechiae & Purpura

Forskelle mellem Petechiae & Purpura

Selvom blødning under huden, diagnosticeret af læger som en af ​​flere tilstande, herunder petechiae og purpura, er et symptom på et stort antal medicinske lidelser, kan det signalere starten på en alvorlig sygdom. Begge forhold er forårsaget af små mængder blødning lige under hudens overflade og fremstår som røde pletter og falder efterhånden til blå og brune i lighed med den måde, som en blå mærke falder.

petekkier

Petachiae er små, pinpoint-sized blødninger, der normalt forekommer i klynger, der ligner et udslæt. De fleste læger overvejer blotker så store som 3 eller 4 mm til en diagnose. Farven i petechiae falmer ikke, når der påføres tryk på huden.

purpura

Purpura er flekker, der ligner petechiae, kun større, med en maksimal størrelse på 1 cm. Som med petechiae, falder purpura ikke, når der påføres tryk på huden.

Ekkymose

Enhver blødning i huden større end 1 cm er diagnosticeret som en økymose, der almindeligvis betegnes som en blå mærke. Ekchymose involverer normalt blodtab på et dybere vævsniveau end petechiae og purpura.

Ă…rsager og behandling

Selv om der findes mange mulige årsager til petechiae og purpura, kan begge tilstande være symptomatiske for større problemer, såsom allergiske reaktioner, autoimmune sygdomme eller vitaminmangel. Purpura kan også være forårsaget af en lav blodpladetælling. Behandling af disse hud symptomer er et spørgsmål om at identificere og beskæftige sig med det underliggende problem.

Del:
Kommentarer