Forskelle mellem cypionat og propionat

Forskelle mellem cypionat og propionat

Cypionat og propionat er begge former for testosteron, der anvendes til hormonbehandling hos mænd, der ikke producerer tilstrækkeligt testosteron naturligt. Begge stoffer betragtes som steriodier og er ulovlige at anvende uden recept fra en læge. Fordelene og mulige bivirkninger ved at bruge disse stoffer er de samme; Der er dog en række forskelle mellem de to typer testosteron.

Fart

Den hastighed, hvormed kroppen er i stand til at begynde at anvende testosteron, er en overvejelse om, hvorvidt cypionat eller propionat anvendes. Propionat er den hurtigere reagerende ester, som er den kemiske makeup af testosteron, af de to sterioder. Cypionat reagerer langsommere i kroppen, før fordelene ved at tage steriodene ses.

Dosisfrekvens

Selvom propionat er det hurtigere virkende steriode, er nedadrettelsen til dette, at den slider hurtigere ud end den langsommere reaktionerende cypionat. Dette resulterer i kravet om at tage propionat oftere for at opnå de samme virkninger. For eksempel udføres propionatinjektioner en gang hver tredje dag. Cypionatinjektioner er kun på ugentlig basis.

Ester formel

Esteren tilsat til testosteronmolekylet for at gøre det mere opløseligt i olie er forskelligt for cypionat og propionat. Cypionatester er OCOCH2CH2, som gør den til den længste esterkæde til rådighed. Til sammenligning er propionat den korteste ester til rådighed, med kun tre carbonmolekyler i en kæde. Disse forskellige esterkæder er grunden til, at propionatet reagerer hurtigere og skal tages hyppigere end cypionat.

Indsprøjtning

Begge sterioder administreres gennem en injektion, men propionat injektioner er meget mere smertefulde end de af cypionat. Dette er igen i relation til propionatets korte esterkæde. Jo kortere esterkæden er, jo mere smertefulde injektionen. Muskler omkring injektionsstedet kan blive hævede og meget smertefulde. Propionatinjektioner har også en tendens til at ligge i lavere doser end cypionat, fordi øget dosering også øger smerten ved injektionen.

Del:
Kommentarer