Forskel mellem mænds og kvinders basketball

Forskel mellem mænds og kvinders basketball

Der er flere forskelle mellem måden mænd og kvinder spiller basketball på. Nogle af forskellene har at gøre med regler, mens andre er relateret til den generelle stil. Nogle store forskelle kan observeres på det faglige niveau, hvor sæsonlængde og lønskala er meget forskellige mellem mænd og kvinder. Derudover varierer sportens historie med hensyn til begge køn stærkt på flere måder, herunder regler og traditionelle tøj.

Nuværende Regler

På college og gymnasiet spiller kvinder med et 30 sekunders skudklokke, mens mænd leger med et 35 sekunders skudur. Med andre ord har kvinder 30 sekunder at ramme randen før de giver bolden, mens mænd har 35 sekunder. Herudover skal man i mænds gymnasium og high school basketball være avanceret forbi halvbanelinjen inden for 10 sekunder (otte sekunder i professionelt spil). Kvinder har ingen tidsgrænse, og kan holde bolden bag halvbanelinjen for varigheden af ​​skudklokken, hvis de ønsker det.

Style of Play

Kvinder har statistisk mindre vertikale spring end mænd. Ifølge JumpsHigher er det gennemsnitlige vertikale spring fra en kvinde mellem 21 og 25 år 14,1 tommer, mens den gennemsnitlige vertikale sprang af en mand i samme aldersgruppe er 22,1 tommer. På grund af denne uoverensstemmelse har mænd tendens til at spille basketball på et højere niveau, lodret set end kvinder. Mænd hopper højere for rebounds og shots end kvinder gør, og dermed slam dunk er en ikonisk del af spillet af mænds basketball, mens i kvindernes basketball er det næsten ikkeeksisterende.

Sæsonens længde

I National Basketball Association og Women's National Basketball Association er længden af ​​sæsonen slet ikke sammenlignelig. NBA regelmæssig sæson er 82 spil lang med fire efter sæsonen playoff serie med højst syv spil hver. De mest spil, et NBA-hold kunne spille i en sæson er 110. Fra 2010 er WNBA-reguleringen sæson 34 spil lang med tre efter sæson-serier på i alt 11 spil. Det højeste antal spil et WNBA-hold kunne spille i en sæson er 45.

Betalingsskala

Betalingsskalaen i professionel basketball er vægtet tungt mod mænd. Mens det er rigtigt, at mænd spiller mange flere spil end kvinder, er betalingen stadig langt fra lige. Den minimale WNBA-løn pr. 2010 er 34.500 dollars, og maksimumsbeløbet er 95.000 dollars. På den anden side er den mindste NBA-løn 457.588 dollar, og maksimumet er lidt over 24,8 millioner.

Historie

Spillet af basketball blev opfundet i Canada af James Naismith i 1891. Mænd begyndte at spille spillet det år. Kvinder fangede kort efter, i 1892. I disse år havde kvinder gulvlange kjoler, mens de spillede basketball. I 1896 skiftede kvinderne til blomstrer. I begyndelsen af ​​1900'erne spillede kvinder et spil på tre domstole samtidigt. I 1938 blev de tre domstole nedsat til to, og seks spillere spillede på retten ad gangen i stedet for 11. Det var først i 1971, at kvinder vedtog det fuldmagtslige, fempersonsspil, der var blevet spillet af mænd i årtier.

Del:
Kommentarer