Fordele ved rød ris

Fordele ved rød ris

Selvom rød ris har eksisteret i århundreder, begyndte den at blive brugt i 1970'erne i USA har et naturligt helbredende middel mod forskellige sundhedsskader. Sygdomme spænder fra fordøjelsesproblemer, kredsløbsproblemer, til højt kolesteroltal. Der skal tages hensyn til hvordan, hvornår og hvor man skal købe rød ris for at opnå maksimale fordele og øget sikkerhed.

Fakta

Rød ris, også kendt som rød risgær, er et over-the-counter-middel, der har et ry for at sænke "dårlige" blodkolesterolniveauer (LDL) hos enkeltpersoner. Det kan klassificeres som enten en urtemedicin eller et kosttilskud. Rød ris indeholder monacoliner, som er naturligt forekommende statiner. Disse statiner er kendt for at begrænse cholesterolsyntesen. En af de mest potente monacoliner er lovastatin, som er blevet anvendt i farmaceutiske lægemidler.

Historie

Historien om rød ris går tilbage til sin oprindelse i Kina, lige så langt tilbage som Tang-dynastiet på A.D. 800. Rød ris serverede to formål: kulinariske og medicinske. Kulinarisk bruges den både som fødevarefarve og kostholdsstof i visse dele af Kina. I traditionel kinesisk medicin har rød ris en historie, der naturligt beskæftiger sig med en række sundhedsmæssige bekymringer, lige fra øget blodcirkulation til bedre fordøjelse for at eliminere blodpropper.

Overvejelser

Der er ikke gjort mange grundige videnskabelige undersøgelser om rød ris, dets lægemiddelinteraktioner og potentielle bivirkninger. Bivirkninger kan ligner dem, der gælder for receptpligtig medicin lovastatin og omfatter hovedpine, fordøjelsesforstyrrelser, muskelsmerter eller skader og leverdysfunktion. Ifølge Medline Plus, et websted tilskrives US National Library of Medicine og National Institutes of Health, "I teorien kan rød gær øge risikoen for blødning. Advarsel anbefales til patienter med blødningsforstyrrelser eller medicin, der kan øge risikoen af blødning. " Rød ris er ikke klassificeret som et lægemiddel, så FDA regulerer ikke eller vurderer det. Personer, der tager stoffet lovastatin, rådes mod at bruge rød ris. Gravide eller ammende kvinder rådes også mod at tage den, da de har kemikalier svarende til receptpligtige lægemidler, som ikke bør tages af disse kvinder.

Fordele

At vide om fordelene ved rød ris kan hjælpe en person med at spare penge, spare tid og muligvis redde hans helbred. Omkostningsvis er rød ris lavere end farmaceutiske lægemidler. Tidvis er information om rød ris lettere at forstå og hurtigere at læse end lægemiddellitteratur. Sundhedsvis er rød ris siden 1970'erne blevet anvendt som et naturligt middel til at sænke det samlede kolesteroltal, LDL niveauer og triglyceridniveauer, ifølge Medline Plus.

Advarsler

Det er vigtigt at diskutere en rød risbehandling som et sundhedsmiddel med din læge. Få anbefalinger fra din lægeudbyder om hvor du skal købe produktet, hvilken dosering er der brug for og eventuelle anbefalede producenter. Vær sikker på at informere din udbyder af medicin, du måtte tage sammen med eventuelle kendte lægemiddelallergier.

Del:
Kommentarer