Fordele og ulemper ved X-StrĂĄler

Fordele og ulemper ved X-StrĂĄler

Røntgenstråler er vigtige medicinske værktøjer til læger. Forekomsten af ​​ny teknologi og de risici, der er forbundet med røntgenstråler, har imidlertid fået mange sundhedspersonale til at genoverveje deres brug. Røntgenstråler er ioniserede former for stråling, der trænger ind i levende væv. Læger fandt, at de kunne bruge røntgenbilleder og billedteknologi til at give et detaljeret billede af patientens skelet og nogle væv. Røntgenstråler bruges stadig i dag, men alternative billeddannelsesteknologier som magnetisk resonansbilleddannelse (MR) eller computertomografi (CT) -scanning er nu ved at blive mere populære i det medicinske samfund.

Omkostninger

En fordel ved røntgenstråler er, at de er billigere end lignende medicinske procedurer. Hvis en patient kræver en medicinsk scan, planlægger en røntgenundersøgelse sygesikring mindre end en MR eller en CT-scanning. Det er også billigere for et hospital eller en læge kontor at opretholde en røntgen maskine end en MR eller CT scan maskin.

Resultater

En ulempe ved røntgenstråler er, at de ikke giver detaljerede billeder af kroppen. MR- eller CT-scanninger er fremragende værktøjer, hvis lægen forsøger at finde et medicinsk problem med organer, knogle, hjerne og væv. Røntgenstråler giver ikke nogen form for medicinske data for organer eller væv, kun et billede af knogler. MR og CT scanninger kan vise langt mere knogledetaljer end røntgenbilleder. For eksempel er en CT-scanning i stand til at skabe et 3-D billede af knoglestrukturer til en læge, mens en røntgen skaber et 2-D billedark.

Brugervenlighed

En fordel for røntgenstråler er, at de er nemmere at bruge end MR'er eller CT-scanninger. Nødrum har ofte bærbare røntgenapparater til at hjælpe patienter med at komme ind. Hvis en patient kræver en MR- eller CT-scanning, skal der enten oprettes en aftale eller patienten skal transporteres til et hospital, der har denne teknologi til rådighed.

StrĂĄlingseksponering

Strålingseksponering er nok den største bekymring patienter har med røntgenstråler. Det skal imidlertid bemærkes, at CT-scanning udnytter den samme form for energi til at skabe billeder. En nylig rapport fra New England Journal of Medicine udtalte, at CT-scanninger også kan forårsage forøget vævsskade og endda kræft, når en patient er overeksponeret over en periode. MR'er bruger magnetisk energi mod brint, et element der er dominerende i menneskekroppen, for at skabe et billede. Generelt, mens røntgenstråler yder en fremragende lægehjælp, kan udsættelse for røntgenstråler over lang tid føre til vævsskade.

Del:
Kommentarer