Fordele og ulemper ved tandimplantater

Fordele og ulemper ved tandimplantater

Tandimplantater er en af ​​de mest innovative teknikker, der skal udvikles inden for tandlægen. Dem med manglende tænder behøver ikke længere at tage sig af aftagelige tandproteser eller lider af forlegenhed. De fleste mennesker er ude af stand til at fortælle forskellen mellem en naturlig tand og en, der er blevet implanteret. Selv om mange rave over resultaterne af operationen, er der nogle nedre sider.

Hvad er tandimplantater?

Tandimplantater er individuelle, menneskeskabte tænder, som normalt er fremstillet af porcelæn. En lille titanstang fastgjort til bunden af ​​tanden implanteres i patientens kæbeben, der tjener som rod eller anker for at holde tanden på plads. Selvom den implanterede stang er permanent, skal den falske tand blive udskiftet over en 10 til 15 år periode, ligesom en krone eller bro.

Fordele af tandimplantater

Tandimplantater kan bidrage til at genskabe et ungdommeligt udseende. I tilfælde af at en tand er blevet ekstraheret, hjælper tandimplantater også med at holde det umiddelbare knogleområde krympet, så du ikke ser ældre ud. For dem, der kun har brug for en tand udskiftet - når de tilstødende tænder er i god stand - kan et implantat bruges i stedet for en bro, der består af tre kroner smeltet sammen. Dette kan forhindre yderligere procedurer på tænderne på hver side af ekstraktionsområdet. De fleste tandimplantater er meget naturlige udseende og føler sig bedre, især når de spiser, i modsætning til tandproteser og broer.

Ulemper ved tandimplantater

Tandimplantater kræver mange besøg hos tandlægen. I tilfælde af komplikationer kan patienten forvente regelmæssige besøg i flere år. Som med alle operationer kan tandimplantater være smertefulde, og din tandlæge må muligvis ordinere smertestillende medicin efter proceduren. Succesfrekvenser for tandimplantater er gode. Faktisk er den succesrate omkring 95 procent, men tandimplantater kan mislykkes. De, der ryger, har ukontrolleret diabetes, eller andre sundhedsproblemer kan ofte forvente en lavere succesrate. Andre almindelige tilfælde omfatter infektioner og brud på selve tanden. I sjældne tilfælde har tandimplantater perforeret sinuskaviteten eller nerven.

Omkostninger ved tandimplantater

For dem med fast indkomst er tandimplantater betydeligt dyrere end proteser, partikler eller faste broer. Fordi proceduren betragtes som en operation og ofte kræver flere besøg, kan omkostningerne variere fra $ 850 til $ 3.500 pr. Tand. Afhængig af din særlige tandlægeplan kan implantatkirurgi måske eller ikke dækkes.

Hvem kan udføre dental implantatkirurgi?

I øjeblikket er tandlægeplantkirurgi ikke anerkendt som en specialitet af den amerikanske tandlægeforening. Der er godkendte programmer, der tilbyder uddannelse på dette område for almindelige tandlæger. Men oftere udføres procedurerne af enten orale kirurger eller periodontister.

Del:
Kommentarer