Fordele og ulemper ved sports sponsorater

Fordele og ulemper ved sports sponsorater

Sports sponsorering er en stor industri, hvor virksomheder bruger millioner af dollars om året til at sponsorere internationale atleter og hold. Individuelle atleter kan have flere sponsorer. For eksempel fik Tiger Woods en fireårig sponsorekontrakt med Nike i 1996 værd $ 40 millioner og en $ 10,9 millioner kontrakt med General Motors i samme år. Uanset om det er for lokale eller internationale sportshold eller atleter, er sponsorering et dobbeltkantet sværd.

Anerkendelsesfordele

Sports sponsorering, hvad enten det er af Dave's Ice Cream Parlor eller Nike, giver navn anerkendelse. Hver gang atleter iført gear emblazoned med et logo, ser tilskuere, både i arenaen og på tv, det, hvilket forstærker ubiquity af det brand, der giver salg. For eksempel, før 2010, hver gang Tiger Woods deltog i en turnering, så millioner af tilskuere AT & T's logo emblazoned på hans golf taske.

Anerkendelses ulemper

Anerkendelse har dog ulemper. Hvis atleten eller atleterne, der udøver det pågældende logo, bliver involveret i en form for skandale, bliver det brand, der sponsorerer dem, forbundet med denne skandale, hvorfor virksomheder ofte ophører med sponsorering af atleter og teams forbundet med skandale. Efter at skandalen brød ud omkring Tiger Woods, afsluttede AT & T sponsorering af ham for at undgå, at deres firma og logo var associeret med hans adfærd.

Pengefordele

Ved at vedhæfte deres navne til atleter nyder virksomhederne fordelene ved anerkendelse, lokalt eller internationalt, til en relativt lav pris. Denne anerkendelse giver ofte høje overskud. Idéen bag sports sponsorering er, at når forbrugerne tænker på, siger at købe et par sneakers, er navnet, der popper ind i deres hoved, "Nike" eller "Adidas" eller det mærke, der annonceres af deres favorit atlet eller team.

Penge ulemper

Sports sponsorering er også en risikabel finansiel investering. For eksempel sponsorerer BMW et sejlbådshold, som i 2007 blev elimineret fra den kvalificerede konkurrence for America's Cup, hvilket betyder, at den ikke kunne deltage i enten den kvalificerede konkurrence eller i hovedkonkurrencen. BMW mistede anslået 200 millioner dollars på grund af diskvalifikationen, ifølge tyske presserapporter. Denne risiko er iboende. Hvis det sponsorerede hold eller atlet er diskvalificeret, ikke deltager eller er involveret i skandale, kan sponsorfirmaet lide økonomisk. Og jo større investering er, desto større er den økonomiske nedgang, hvis noget går galt.

Del:
Kommentarer