Fordele og ulemper ved narkotikaundersøgelser i sport

Fordele og ulemper ved narkotikaundersøgelser i sport

Siden Ben Johnson blev ryddet af hans guldmedalje og verdensrekord efter OL i 1988 i Sydkorea, er idrætten i sport blevet et stort problem. Johnson var ikke den første atlet, der blev fanget ved hjælp af stoffer, men er blevet synonymt med denne skyggefulde praksis. Selvom de fleste mennesker er enige om at tage steroider for at vinde er ulovlig og uetisk, er der et stigende antal, der argumenterer i den anden retning.

Urimelig fordel

Atleter tager stoffer, såsom steroider, for at få en urimelig fordel i forhold til andre konkurrenter. Dette kan være i form af falsk forbedring af præstationen, hurtigere opsving fra skade eller forlængelse af karriere. Dette forkerte naturen af ​​sporten selv, som skulle være at bestemme, hvem det bedste ved en bestemt konkurrence er naturligt.

Fair Play

Den eneste måde at tage præstationsforbedrende stoffer på er egnet i sport er, hvis alle atleter er under en obligatorisk forpligtelse til at tage stofferne. Coaching og træning forbedrer også præstationen, men er tilgængelig for alle sportsfolk, mens flertallet ikke tager medicin af etiske og medicinske grunde.

Ulovlige stoffer

Mange sportsfolk i alle sportsgrene har modtaget forbud og bøder for ulovlige rekreative stoffer som kokain og marihuana. Disse er stadig narkotika, men er præstationsreducerende snarere end forbedring. Selvom det ikke må opmuntres til at tage stoffer, er der en forskel på at tage noget ulovligt at vinde og andre rationaler.

Sikkerhed

Som narkotikaundersøgelser er blevet mere sofistikerede, har narkotikaudøverne fået noget mere kompliceret for at undgå detektion. Dette har betydet, at en farlig praksis er blevet endnu mere farlig. Nogle sportsforskere hævder at lægemiddeloptagelse bør legaliseres for at stoppe de farligere aspekter af denne vane. Dette argument er også blevet anvendt til legalisering af rekreative stoffer og har ikke været vellykket.

Sportens omdømme

Atletik, cykling og baseball har alle haft ry, der blev brudt af konkurrenter, der tog illegale stoffer. Da atleterne var rollemodeller for en yngre generation, er det vigtigt, at atleterne ikke blot adlyder landets love, men også de uskrevne love for god sportsmandskab så godt som et godt eksempel. Deltagelse og deltagelse falder ikke nødvendigvis, men enhver involveret idrætsperson vil miste sponsoraftaler, priser og vil møde et forbud eller bøde.

Risici

Langvarig brug af præstationsforbedrende stoffer forkorter atletens levetid. Det er pligt for enhver sportsstyrende organ at beskytte atleterne, der spiller sporten på samme måde som amerikanske fodboldspillere skal have hjelme.

Juridisk men ulovlig

Nogle af de mest berømte sportsfolk, der skal forbydes til at tage stoffer, tog faktisk noget uskyldigt som hostemedicin uden at indse, at det indeholdt et kontrolleret stof. Uanset om denne undskyldning er sandt, kan det ses som uretfærdigt at tvinge en atlet til at kæmpe gennem en kulde uden lindring bare på grund af sit job.

Del:
Kommentarer